Ξανά σε δίκη για τη διάρρηξη του 10ου Λυκείου Πατρών: Στο εδώλιο για ζημιές 10.680 ευρώ

Στις 23 Ιανουαρίου έχει οριστεί η εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης για τη διάρρηξη και κλοπή που είχε γίνει στις 3 Ιουλίου 2019 στο σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται το 10ο Λύκειο και το 14ο Γυμνάσιο Πατρών και είχαν καταδικαστεί δύο άτομα.

Όπως προέκυψε από τον απολογισμό που έκαναν οι υπηρεσίες του Δήμου, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν προκαλέσει ζημιά 10.680 ευρώ στις σχολικές εγκαταστάσεις, καθώς αυτό το ποσό είχε απαιτηθεί για την προμήθεια και τοποθέτηση των κλοπιμαίων αλλά και την επιδιόρθωση των ζημιών

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου αναμένεται να εκδικαστεί η έφεση της υπόθεσης και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας έχει κληθεί να παραστεί στο δικαστήριο για την υποστήριξη της κατηγορίας.

Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα έχει πέσει πολλές φορές «θύμα» επιτήδειων δραστών που βλέπουν τον εξοπλισμό του ως λεία για κλοπές.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2022 άγνωστοι είχαν εισβάλει στο 10ο Λύκειο κατά τη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου του Οκτωβρίου και είχαν αφαιρέσει ένα κλιματιστικό, με την κλοπή να γίνεται γνωστή κατά την πρώτη μέρα που έγιναν ξανά μαθήματα.

Ακόμα παλαιότερα, το 2012, κλέφτες είχαν εισβάλει στο γραφείο της τότε διευθύντριας του ίδιου λυκείου που βρίσκεται επί της Ακτής Δυμαίων. Τότε είχαν πάρει τον υπολογιστή που δεχόταν τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων αλλά και επίσης ένα από τα συστήματα γραμματειακής υποστήριξης.

Ολα αυτά τα περιστατικά, αλλά και άλλα που έχουν συμβεί κατά καιρούς σε άλλα σχολεία, εγείρουν ερωτήματα για το αν πρέπει να υπάρχει καλύτερη φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων της Πάτρας.