Μπάμπης Κούτσικος: Πυροβολήθηκε πισώπλατα πολλές φορές -Τα πρώτα στοιχεία από τη σορό

Τραγικός επίλογος χθες ύστερα από 18 ημέρες από τη στιγμή που ο Μπάμπης Κούτσικος έφυγε από το σπίτι του και τα ίχνη του χάθηκαν. Η σορός του βρέθηκε στις ατελείωτες εκτάσεις της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα η σορός του άτυχου Μάμπη βρέθηκε σε σημείο που με τον τρόπο που έχουν πιάσει οι κάμερες το αυτοκίνητο του κρεοπώλη θα μπορούσε να έχει κινηθεί στην περιοχή το μοιραίο βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, στην Ευαγγελίστρια στο Ευηνοχώρι, ανάμεσα στις καλαμιές, σε ένα βαλτώδες σημείο. Φέρεται μάλιστα να είναι στην ευρύτερη περιοχή που είχαν εντοπιστεί τη μοιραία βραδιά σήματα κινητών.
Η σορός του άτυχου Μπάμπη Κούτσικου βρέθηκε μπρούμυτα μέσα στο νερό και λόγω της παρόδου των ημερών έχει υποστεί σημαντική αλλοίωση ενώ κατά πληροφορίες φέρει και δαγκωματιές από άγρια ζώα.

Η σορός του εντοπίστηκε από εθελοντή με ειδικό σκύλο που είχε καλέσει η οικογένεια να συμμετάσχει στις έρευνες. Από την προηγουμένη κατά πληροφορίες ο σκύλος είχε πιάσει κάτι στην περιοχή αλλά λόγω του αέρα δεν μπορούσε να προσδιοριστεί από πού ερχόταν η μυρωδιά. Χθες έπεσε ο αέρας, η έρευνα επαναλήφθηκε και εντοπίστηκε η σορός.

Με την πρώτη μακροσκοπική ανάλυση η σορός του Μπάμπη φέρει πολλά σημάδια από σφαίρες στον κορμό και στα πόδια. Λόγω της αλλοίωσης της σορού δεν δύναται να προσδιορισθεί ο αριθμός τους. Εξαιτίας του τρόπου που βρέθηκε η σορός, μπρούμυτα δηλαδή, εικάζεται ότι ο Μπάμπης πυροβολήθηκε πισώπλατα.

Η έρευνα θα συνεχιστεί τόσο στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών όπου θεωρείται σίγουρο ότι παρά τις αλλοιώσεις η σορός θα μιλήσει, αλλά και στο σημείο εντοπισμού της. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από χθες και με το πρώτο φως της ημέρας θα εκκινήσουν και πάλι οι έρευνες με τους άνδες της ΕΛ.ΑΣ. να ψάχνουν για αποτυπώματα, ίχνη DNA, κηλίδες αίματος και άλλα στοιχεία, όπως π.χ. αποτυπώματα από ρόδες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν περαιτέρω την έρευνα. Σημαντικό στοιχείο για την έρευνα να βρεθεί και η καραμπίνα του Μπάμπη Κούτσικου. Φεύγοντας από το σπίτι ο 31χρονος είχε πάρει μαζί του το όπλο του, το οποίο δεν έχει βρεθεί. Θα γίνει έρευνα στην περιοχή για τον εντοπισμό του, καθώς είναι πιθανό να έχει απορριφθεί εκεί για να διαπιστωθεί αφενός αν πρόκειται για το όπλο της δολοφονίας και αφετέρου αν μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Οι γονείς και οι αδελφές του Μπάμπη Κούτσικου έμαθαν το τραγικό νέο ενώ βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια Μεσσολογγίου αναζητώντας για άλλη μια φορά απαντήσεις από τον κρεοπώλη ο οποίος απολογούνταν χθες εκ νέου. Η στιγμή που κάποιος ενημέρωσε τους οικείους του μέχρι χθες εξαφανισθέντος Μπάμπη ότι «κάτι βρέθηκε» σόκαρε.

Την ίδια ώρα ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσιζαν την προφυλάκιση του κρεοπώλη, υπόπτου για τη δολοφονία του Μπάμπη, ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό. Αν και ενημερώθηκε χθες κατά τη διάρκεια της ανάκρισης για την εύρεση της σορού του 31χρονου δεν άλλαξε τη στάση του και συνέχισε να μην ομολογεί το έγκλημα.

Ο 31χρονος και ο 50χρονος κρεοπώλης είχαν ραντεβού το μοιραίο βράδυ. Ο 50ρονος φέρεται να χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό στον Μπάμπη, κάτι που ο ίδιος αρνείται λέγοντας ότι είχε δανειστεί ένα ποσό της τάξης των 7.000 ευρώ το οποίο και του είχε επιστρέψει. Το μοιραίο βράδυ εκτιμάται ότι ο Μπάμπης παρασύρθηκε σε μια παγίδα θανάτου.