«Μοιάζει με εξωγήινο» – Μυστηριώδες πλάσμα ξεβράστηκε σε ακτή στην Αυστραλία

Σε μια συναρπαστική επίδειξη της αινιγματικής πλευράς της φύσης, ένα παράξενο πλάσμα ξεβράστηκε πρόσφατα στην παραλία Step Beach στο Fairhaven της Αυστραλίας.

Το ασυνήθιστο πλάσμα, το οποίο ανακαλύφθηκε στην περιοχή από φανατικούς λουόμενους προκάλεσε την περιέργεια και τις εικασίες της τοπικής κοινότητας.

Ένας χρήστης σχολίασε: «Αυτό το πλάσμα είναι από άλλον πλανήτη» ενώ ένας άλλος σχολίασε εύστοχα: «Ο ωκεανός δεν παύει ποτέ να συναρπάζει».

Και πόσο μάλλον μιας ομάδας στο Facebook που ονομάζεται «Field Naturalists Club of Victoria» και που ασχολείται με αυτά τα ζητήματα.

«Βρέθηκε σε λιμνούλα μέσα στους βράχους. Ήταν κάπως σκληρό, σαν φυτό …», έγραψε ο χρήστης.

Ένας φανατικός επισκέπτης της παραλίας, γοητευμένος από την παράξενη εμφάνιση του πλάσματος, μοιράστηκε εικόνες του στην ομάδα της λέσχης στο Facebook, στην προσπάθειά του να αναγνωρίσει το είδος αυτού του μυστηριώδους όντος.

Η ασυνήθιστη εμφάνιση του πλάσματος τράβηξε γρήγορα την προσοχή της διαδικτυακής κοινότητας, οδηγώντας σε έναν καταιγισμό ευφάνταστων και χιουμοριστικών εικασιών.

Κάποιοι το παρομοίασαν με τη σοκολατένια κυρία από τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Μπομπ Σφουγγαράκης», ενώ άλλοι ανέφεραν με χιούμορ ότι μοιάζει με πλακούντα.

Αυτές οι συγκρίσεις, αν και ανάλαφρες, υπογράμμισαν την απόλυτη παραδοξότητα του πλάσματος.

Ένας χρήστης σχολίασε: «Αυτό το πλάσμα είναι από άλλον πλανήτη» ενώ ένας άλλος σχολίασε εύστοχα: «Ο ωκεανός δεν παύει ποτέ να συναρπάζει».

Αυτό που περιμένουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι να πάρουν κάποια απάντηση από τους ειδικούς, ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά από αυτή την ανακάλυψη.

Φωτογραφία από την ομάδα Field Naturalists Club of Victoria στο Facebook.

Τι ήταν τελικά

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αναγνωρίσουν οι ενθουσιώδεις φυσιολάτρεις τι ήταν αυτό το πλάσμα.

Το εύρημα είναι πιθανότατα μια θαλάσσια τουλίπα – ένας οργανισμός καλυμμένος με εξογκώματα χάρη στον σφουγγάρι που καλύπτει την επιφάνειά του.