Με λεωφορεία αντί για τρένα τα δρομολόγια του Προαστιακού προς Καμίνια και Κ. Αχαΐα

Μόνο προσωρινή δεν φαίνεται να είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα τρένα του Προαστιακού για την νότια γραμμή και τα δυτικά της Πάτρας (Άγιος  Ανδρέας – Καμίνια και Άγιος Ανδρέας – Κάτω Αχαΐα), καθώς το επιβατικό κοινό συνεχίζεται να μεταφέρεται με τα λεωφορεία του ΟΣΕ.

Ο λόγος της κατάστασης αυτής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τα αίτια της στο γεγονός ότι νόσησαν από κορωνοϊό οδηγοί και ελεγκτές του Προαστιακού και με δεδομένο ότι η εταιρεία δεν έχει φροντίσει να προχωρήσει στην ενίσχυση και στην στελέχωση του έμψυχου δυναμικού της δεν υπάρχει επιπλέον προσωπικό για να καλύψει το κενό των νοσούντων.

Έτσι από την Παρασκευή και μετά τα λεωφορεία μεταφέρουν τον κόσμο. Σύμφωνα με επιβάτες που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τον Προαστιακό για τις μετακινήσεις τους, η ύπαρξη των λεωφορείων έπαιξε τον ρόλο της στην καθυστέρηση των δρομολογίων και της βόρειας γραμμής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονα παράπονα από το επιβατικό κοινό προς την Hellenic Train.

Tα παράπονα όμως των επιβατών προς την ιταλική εταιρεία που έχει αναλάβει τα δρομολόγια του Προαστιακού δεν έχουν να κάνουν μόνο με το τριήμερο αυτό των καθυστερήσεων, αλλά και γενικότερα με την αντιμετώπιση που δείχνει στο επιβατικό κοινό.

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις αλλαγές και τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια, ενώ επίσης εκφράζεται από πολλούς η απορία για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο περιβάλλοντας χώρος γύρω από την γραμμή του Προαστιακού, τόσο στο βόρειο, όσο και στο νότιο τμήμα του.

Το τρένο περικλείεται από χόρτα, καλαμιές και βάτα που έχουν φουντώσει, τα οποία προφανώς υπάρχουν από φίδια και τρωκτικά με τα οποία κάλλιστα θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος ένας επιβάτης κατεβαίνοντας από μια στάση, καθώς και αυτές δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Παράλληλα,  σε ότι αφορά την νότια γραμμή δεν υπάρχει καμία αύξηση των δρομολογίων τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες παρόλο που είναι ένα αίτημα που έχει γίνει εδώ και μήνες από το κοινό.

Ωστόσο, παρά τα παράπονα και τα προβλήματα που υπάρχουν η επιβατική κίνηση είναι αυξητική και τα εισιτήρια που κόβονται σε καθημερινή βάση έχουν φτάσει τα 700 περίπου.

Πάντως, σε ότι αφορά την επαναφορά του τρένου στην θέση των λεωφορείων αυτή αναμένεται να γίνει με βάση τις εκτιμήσεις στα μέσα της εβδομάδας.