Με κέντρο διασκέδασης της Πάτρας είχε σχέση ο Σκαφτούρος! Οι κινήσεις του στην Αχαϊα

Νεκρός μέσα στο εξοχικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια της Βοιωτίας βρέθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός άνθρωπος της νύχτας, πρόσωπο που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για πολλές “βαριές” υποθέσεις, μεταξύ αυτών και για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Ο Γιάννης Σκαφτούρος  είχε τελευταία αρκετές επαφές με την Πάτρα. Μάλιστα φερόταν ως το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από την λειτουργία γνωστού νυχτερινού μαγαζιού της πόλης, ενώ «κολλητός» του ήταν ένα πρόσωπο που τελευταία «αναδύθηκε» στον κόσμο της νύχτας της Πάτρας και μάλιστα ουδέποτε έχει εμπλακεί σε «σοβαρά» επεισόδια! Ο Σκαφτούρος και στην Πάτρα όπως και σε άλλες πόλεις ήθελε να βρίσκεται στα «μετόπισθεν», όμως και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του κάποιοι θα έκαναν… πίσω! Αγνωστο τώρα τι θα συμβεί με το κατάστημα του οποίου θα είχε την «διαχείριση». Εκτός και αν ο συνεργάτης του στην Πάτρα αποφασίσει να πάρει το ρίσκο και να το λειτουργήσει μόνος.

Το φονικό έγινε στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, όπου ο 55χρονος βαρυποινίτης που κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί ακόμη και για σχέσεις με τη Greek Mafia, είχε εξοχικό σπίτι. Εκεί, ο Γιάννης Σκαφτούρος περνούσε πολύ από τον καιρό του τελευταία, απ’ όταν βγήκε από τη φυλακή, το 2018. Όλα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα.  Οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούτου μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του κι εκεί τον “γάζωσαν” με καλάσνικοφ. Έφτασαν στο σημείο της εκτέλεσης με μηχανές και με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν.

Οι δράστες άφησαν μηχανή μεγάλου κυβισμού σε στενό, σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος και φορώντας κουκούλες έφτασαν στην αυλή και άνοιξαν πυρ εναντίον του Γιάννη Σκαφτούρου που βρίσκονταν έξω μαζί με αρκετά μέλη της οικογένειάς του και φίλους.

Ο βαρυποινίτης φέρεται να άρπαξε το όπλο του και να ανταπέδωσε τα πυρά αλλά έπεσε νεκρός.

Τραυματίστηκαν άλλα δυο άτομα, η 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερός του. Κάτοικοι δήλωσαν ότι την ώρα του εγκλήματος κι άλλες μηχανές είχαν περικυκλώσει το χωριό.

Ποιός ήταν ο “θείος Τζο” της νύχτας

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείτο το “δεξί χέρι” του Βασίλη Στεφανάκου και ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της “νύχτας”. Τον αποκαλούσαν “θείο Τζο” και είχε καταδικαστεί ως μέλος του «συνδικάτου του εγκλήματος» αλλά και για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιασμών. Το 2018 τον είχαν μαχαιρώσει μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, επίθεση που επίσης είχε θεωρηθεί συμβόλαιο θανάτου από μέλη της αλβανικής μαφίας. Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε συλληφθεί ξανά σε τυχαίο έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ στη Γλυφάδα. Στην κατοχή του είχε βρεθεί ένα πιστόλι, σφαίρες, μαχαίρι και ένας ασύρματος, συντονισμένος σε συχνότητες της Αστυνομίας.

Είχε γίνει ξανά δολοφονική επίθεση σε βάρος του, πριν από 4 χρόνια και ενώ ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Ένας συγκρατούμενός του, του είχε επιτεθεί με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στο πόδι. Και εκείνη η επίθεση, είχε αποδοθεί σε συμβόλαιο μεταξύ μπράβων της νύχτας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι φοβόταν για τη ζωή του και λάμβανε τα σχετικά μέτρα προφύλαξης.