«Μέριμνα»: Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους εργαζόμενους – «Νιώθουμε όμηροι, είμαστε εγκλωβισμένοι»

Οι εργαζόμενοι στο Παιδαγωτικό Θεραπευτικό Κέντρο «Μέριμνα» στην Πάτρα, συνέχισαν χθες Τρίτη 19/03/2024 τις κινητοποιήσεις τους, εκφράζοντας με νέα στάση εργασίας τη διαμαρτυρία τους για τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του ιδρύματος.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη κινητοποίηση είχε γίνει και πριν από ένα δεκαήμερο περίπου, με τον πρόεδρο των εργαζομένων Νίκο Αντωνόπουλο να μεταφέρει μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησος» τον έντονο προβληματισμό όλων όσοι εργάζονται στη «Μέριμνα»: «Νιώθουμε όμηροι, είμαστε εγκλωβισμένοι. Από τη μια το κράτος να μην αυξάνει τα ποσά για την πρόνοια και από την άλλη να έχουμε μια διοίκηση χωρίς όραμα. Θέλουμε απαντήσεις. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για το παρόν και το μέλλον. Είμαστε αντιμέτωποι με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα».

Οπως καταλαβαίνει κανείς, οι εργαζόμενοι στη «Μέριμνα» κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα τους τελευταίους μήνες. Και μιλάμε για ένα κομβικό λειτούργημα, για εργαζόμενους που θα πρέπει να παράσχουν απρόσκοπτα σημαντικές υπηρεσίες. Ακούει κανείς;