Λακκόπετρα: Μαθητές και τρωκτικά μαζί – Καταγγελίες γονέων

Στο κατώφλι του 2024, τριτοκοσμικές εικόνες συναντά κανείς σε σχολική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα στη Λακκόπετρα, που φιλοξενεί το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του χωριού.

https://d60a452ad45df70462585fcafac80004.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Γονείς έκαναν καταγγελίες ότι τις, τελευταίες μέρες, υπάρχει δυσοσμία σε ορισμένες αίθουσες και παράλληλα περιττώματα από ζώα που κυκλοφορούν στους χώρους και αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία μαθητών και δασκάλων.

Ενδεικτικό του προβλήματος ότι, προχθές, δύο τμήματα του σχολείου, το Νηπιαγωγείο και μια τάξη του Δημοτικού, δεν έκαναν μάθημα λόγω της έντονης δυσοσμίας, ενώ όσα παιδιά πήγαν σχολείο -αρκετά δεν τα έστειλαν οι γονείς τους- παρακολουθήσαν μάθημα στο γραφείο της… διευθύντριας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΔΣ Λακκόπετρας, Σπύρος Μπαλαλάς, μιλώντας στην «Πελοπόννησο» περίγραψε το πρόβλημα, λέγοντας: «Τις τελευταίες δέκα μέρες, μετά από μια έντονη βροχή, παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα και αφορούσαν το νερό σε μια αίθουσα και δυσοσμία. Μαζί με την διευθύντρια ενεργήσαμε, καλέσαμε τον Δήμο, ο οποίος ανταποκρίθηκε και την επομένη μέρα ήρθε συνεργείο και επισκεύασε μέρος της στέγης, όπου προσωρινά δόθηκε λύση. Βέβαια, η δυσοσμία συνεχίστηκε, επικοινωνήσαμε πάλι με τον Δήμο, ο οποίος αποφάσισε να αντικαταστήσει ένα μέρος της στέγης και σύντομα θα γίνει ανάθεση σε ειδικό συνεργείο. Για μένα το σημαντικότερο όμως είναι ότι το σχολειό είναι παλιό και η χωρητικότητά του δεν μπορεί να φιλοξενήσει 140 μαθητές, αλλά 50. Πρέπει κάτι να γίνει γιατί τα παιδιά είναι στριμωγμένα σαν τα πρόβατα».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δυτικής Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, τόνισε στην «Π»: «Πρώτα από όλα να πούμε ότι το σχολείο είναι ασφαλές. Από την περασμένη εβδομάδα έχουμε κάνει ενέργειες γιατί μας ειδοποίησαν για δυσοσμία. Εγινε καθαρισμός της στέγης, όμως επειδή τη Δευτέρα μάς είπαν ότι η δυσοσμία συνεχίστηκε, αποφασίσαμε χθες στη σχολική επιτροπή να προχωρήσουμε σε σφράγισμα της στέγης ώστε να μην μπαίνει τίποτα, ούτε νερό, αλλά ούτε ζώα».

Η «Π» ρώτησε τον αντιδήμαρχο και για το θέμα που έθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου σχετικά με τη μικρή χωρητικότητα του σχολείου. «Γνωρίζω το πρόβλημα και είναι αλήθεια ότι το σχόλιο έχει χτιστεί το 1957 με αποτέλεσμα να μην ικανοποιεί τις παρούσες ανάγκες. Για να λυθεί το θέμα πρέπει να βρεθεί οικόπεδο και να κατασκευαστεί νέο σύγχρονο σχολείο μεγαλύτερης χωρητικότητας, όμως πέρυσι που κάναμε προσπάθεια δεν βρέθηκε οικόπεδο στο κέντρο του χωριού» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

Αν μην τι άλλο οι εικόνες αυτές μόνο τιμή δεν περιποιούν στη σχολική κοινότητα και θα πρέπει οι αρμόδιοι να κάνουν άμεσα ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να δοθεί λύση.

Να σημειωθεί ότι, χθες, επισκέφτηκε το σχολείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγιεινής για να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος.