Κυριακή του Πάσχα: Πως θα γιορτάσουμε σήμερα- Τι ισχύει για συγκεντρώσεις και μετακινήσεις

Με τη χρήση SMS με τον κωδικό 6 θα μπορεί να γίνει η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα, προκειμένου οι πολίτες να γιορτάσουν με δικά τους πρόσωπα. Όπως έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Παράλληλα, δεν υπάρχει περιορισμός στη διαδημοτική μετακίνηση μιας και από τη Μεγάλη Πέμπτη έγινε η άρση του συγκεκριμένου μέτρου. Έτσι λοιπόν κάποιος που μένει στον Πειραιά μπορεί να πάει σε οικογενειακό ή φιλικό σπίτι που βρίσκεται στην Κηφισιά. Παράλληλα εάν κάποιος μένει στο Χαλάνδρι δεν μπορεί να μεταβεί στο Λουτράκι μιας και ακόμη βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.