Κορωνοϊός – Όλα δείχνουν αποκλιμάκωση σε Πάτρα

Μικρή αύξηση των κρουσμάτων είχαμε στην Αχαΐα, με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς η αύξηση αυτή δεν προμηνύει κάτι κακό, χωρίς αυτό να σημαίνει και τίποτα το ιδιαίτερο.

Τι σημαίνει αυτό; Αν δεν υπάρξει η ανάλογη προσοχή είναι σίγουρο ότι η πτώση που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα από τις 10 Απριλίου και μετά με ολοένα και λιγότερα κρούσματα να εντοπίζονται στην περιοχή, θα ανακοπεί.

Και δεν αποκλείεται να σημειωθεί νέα έξαρση.  Για την ώρα πάντως βρισκόμαστε σε σταθερή αποκλιμάκωση με ολοένα και λιγότερα κρούσματα (με εξαίρεση την Τρίτη) να εντοπίζονται.

Η αποκλιμάκωση αυτή πέρα από τον αριθμό των κρουσμάτων, φαίνεται και από τρία ακόμα στοιχεία. Τον μειωμένο αριθμό των νοσηλειών, το σταθερή ιικό φορτίο στα αστικά λύματα , αλλά και από την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών στην περιφερειακή ενότητα της Αχαίας που θα θωρακίσει τον πληθυσμό και θα βάλει στοπ στους κινδύνους μια νέας έξαρσης της διασποράς.

Στα ενθαρρυντικά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε ασφαλώς και την τήρηση των μέτρων από την αγορά, τόσο στο εμπόριο και στην εστίαση, όσο και στις υπόλοιπες δραστηριότητες που έχουν ανοίξει.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι συνεχίσουμε να έχουμε την ανάλογη προσοχή και το που μπορεί να φτάσει μέσα στον επόμενο διάστημα αυτή η ύφεση.