ΚΕΤχ: Εκτός σχεδίου πάλι για νεοσύλλεκτους

Επανέρχεται στο τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναλειτουργία Κέντρων Νεοσυλλέκτων του Στρατού Ξηράς, τα οποία είχαν καταργηθεί προ ετών. Από τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, φέρεται να μένει εκτός το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας (ΚΕΤχ), παρά το γεγονός πως η επαναφορά του στρατοπέδου σε κέντρο βασικής  εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων τεχνικού, αποτελεί πάγιο αίτημα προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπ. Εθνικής Αμυνας από τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ νομού Αχαΐας.

«Είναι κρίμα, όλα τα χρόνια προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το στρατόπεδο. Είναι μεγάλο πρόβλημα εάν τελικά εξαιρεθεί. Η απόφαση αυτή ”αδειάζει” και υποβαθμίζει τη μονάδα. Η λειτουργία του ως Κέντρο βασικής εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων τεχνικού, θα έχει όφελος και για την πόλη. Η παρουσία στρατεύσιμων και αξιωματικών θα ενισχύσει και την τοπική οικονομία», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, Απόστολος Κόγκας.

Στην προ τριμήνου επίσκεψη στη στρατιωτική μονάδα κλιμακίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου διερευνήθηκε το ενδεχόμενο το ΚΕΤχ Πάτρας να επαναλειτουργήσει ως κέντρο νεοσύλλεκτων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», διατυπώθηκε η άποψη πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις υποδοχής 600 – 700 ατόμων. Από τους συνδικαλιστές ωστόσο, τέθηκε για πολλοστή φορά το επιχείρημα ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες «φιλοξενίας» 120 νεοσύλλεκτων λειτουργώντας αποκλειστικά και μόνο, ως κέντρο εκπαίδευσης τεχνικού, γεγονός που θα συμβάλλει και στην περαιτέρω αναβάθμιση του στρατοπέδου.