Καραμανδάνειο Νοσοκομείο: Απειλή λουκέτου και στο χειρουργικό

Μετά το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Καραμανδανείου και η Χειρουργική Κλινική απειλείται με υπολειτουργία λόγω υποστελέχωσης.

Τέλος του έτους συνταξιοδοτείται ο διευθυντής της Κλινικής και λήγει και η σύμβαση των τριών επικουρικών χειρουργικών που στελεχώνουν την Κλινική. Αυτό σημαίνει ότι θα απομένουν πίσω μόλις τρεις ειδικευόμενοι για να καλύπτουν τα παιδοχειρουργικά περιστατικά της ευρύτερης περιοχής, Δυτική Ελλάδα, Ιόνια Νησιά κ.ά.

Και το πρόβλημα διογκώνεται, διότι διαχρονικά δεν υπήρξε έγκαιρη μέριμνα για την κάλυψη των κενών θέσεων. Για παράδειγμα δεν έχει προκηρυχτεί η θέση του παιδοχειρουργού που εκκενώθηκε εδώ και δύο χρόνια.

«Για να μην βρεθούμε μπροστά σε αντίστοιχο πρόβλημα με αυτό που δημιουργήθηκε στο Αναισθησιολογικό Τμήμα θα έπρεπε ήδη να έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες γαι την κάλυψη των κενών. Αν για παράδειγμα δεν δοθεί παράταση στην παραμονή του διευθυντή της Κλινική που συνταξιοδοτείται και στους επικουρικούς χειρουργούς οι τρεις που απομένουμε δεν θα μπορούμε να στηρίξουμε τη λειτουργία της Κλινικής και φυσικά όλες τις εφημερίες» αναφέρει ο χειρουργός επιμελητής Α’ της Χειρουργικής Κλινικής του Καραμανδανείου, Βασίλης Αλεξόπουλος, και προσθέτει:

«Δυστυχώς τα προβλήματα είναι πολλά και κοινά σε όλα τα νοσοκομεία. Και αυτά θα διαιωνίζονται, εάν δεν δοθεί οριστική λύση. Και οριστική λύση σημαίνει προκήρυξη μόνιμων θέσεων με κίνητρα οικονομικά και εξέλιξης των γιατρών. Δεν μπορεί για παράδειγμα ένας αναισθησιολόγος να μένει για οκτώ χρόνια επιμελητής Β’ και να έχει χαμηλότατες αποδοχές. Δεν μπορούν να γίνονται μπαλώματα συνέχεια. Η επίταξη αναισθησιολόγων για παράδειγμα που ακούσαμε να προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι λύση. Οπως δεν είναι λύση και οι επικουρικοί.