ΚΑΡΑΚΟΥΚΗΣ: Τα στοιχεία είναι ακλόνητα! Θα το δει και ο κ. Κούγιας στο Δικαστήριο

 προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης, έλυσε τη σιωπή του στην εκπομπή και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Έδωσε απαντήσεις σε όσους τον συκοφαντούν και τα όσα είπε για την έρευνα που πραγματοποίησε μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα, είναι αποκαλυπτικά.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, η ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας Ουρανία Δημακοπούλου, θέλησε να παρέμβει. Ζήτησε προσοχή και αυτοσυγκράτηση στα όσα λέγονται εναντίον της, για την στροφή της στην υπόθεση, δηλώνοντας:

«Δεν είναι η Δημακοπούλου που αλλάζει γνώμη, η επιστήμη δίνει την γνώμη της η οποία είναι συγκεκριμένη».

Ουρανία Δημακοπούλου και Γρηγόρης Λέων διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον «αέρα» της εκπομπής, καθώς ο ιατροδικαστής που βρισκόταν καλεσμένος στο πλατό, μίλησε κατά της συναδέλφου του, χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι πριν μιλούσε στα κανάλια για αργή και βασανιστική δολοφονία των παιδιών και στη συνέχεια, από την πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορουμένης, άλλαξε γραμμή πλεύσης.

«Πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε η ίδια, σημειώνοντας ότι η πραγματογνωμοσύνη της και όσα έχει να καταθέσει, θα ακουστούν στο δικαστήριο.

Νίκος Καρακούκης: Με συκοφαντούν με απίστευτα ψέματα…

Ο Νίκος Καρακούκης μιλώντας στο «Τούνελ», έδωσε απαντήσεις στις αιχμές που αφήνει εναντίον του ιδίου και του Νίκου Καλόγρηα, ο νομικός εκπρόσωπος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

«Επί ένα χρόνο δεν μίλησα. Έχω δεχτεί μία βάναυση συκοφαντική δυσφήμιση από τον κ. Κούγια, ο οποίος είπε ότι δεν έχω πτυχίο», τόνισε ο κ. Καρακούκης και προανήγγειλε προσφυγή στα αστικά δικαστήρια.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής επισήμανε ότι νεκροτομεί εδώ και τριάντα χρόνια με τα τελευταία δεκαπέντε να υπηρετεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης από θέσεις προϊστάμενου σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Μέσω της εκπομπής, ο κ. Καρακούκης απαντάει στα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό, τα οποία «είναι κωμικά και επιστημονικά ανεπαρκή», όπως τονίζει.

Περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι να ερευνήσουν οι δύο επιστήμονες τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας, δίνοντας απάντηση σε όλους όσους υποστηρίζουν ότι είναι «αυτοδιόριστοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα άρχισαν από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ με την οποία ζητούσε από δύο ιατροδικαστές της Υπηρεσίας Αθηνών να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου των δύο κοριτσιών.

«Λέγονται πολλά και είναι ψευδή και συκοφαντικά για εμάς. Λένε ότι αναθέσαμε στο φίλο μας τον κ. Ευτυχιάδη να κάνει την ιστολογική εξέταση», λέει ο κ. Καρακούκης. Αναφέρει ότι απέστειλαν έγγραφο προς την Έδρα Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να συνταχθεί ανασκόπηση επί των δύο περιστατικών.

Ο μοναδικός παθολογοανατόμος και καθηγητής του ΕΚΠΑ που δεν είχε ασχοληθεί πρωτογενώς με τις δύο υποθέσεις ήταν ο κ. Ευτυχιάδης, σύμφωνα με όσα λέει στο «Τούνελ» ο ιατροδικαστής αφού οι άλλοι δύο διαθέσιμοι επιστήμονες που ασχολούνται με νεκροτομικά υλικά, είχαν ερευνήσει αρχικώς την ίδια ιστορία.