Καμπάνα σε Πατρινό γυναικολόγο για το θάνατο εγκύου

Τον Μάϊο του 2016 η Πάτρα συγκλονίζεται. Ο 31χρονος επιχειρηματίας Νίκος Θανόπουλος εντοπίζεται νεκρός. Η τραγωδία ήταν πως δύο μήνες πριν είχε χάσει την ζωή της η γυναίκα του Πάολα Πολυγένη και μάλιστα ενώ ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο το τρίτο της παιδί. Ο θάνατός του ήταν από παθολογικά αίτια. Ο Νίκος είχε βρεθεί νεκρός στην μπανιέρα του σπιτιού του από οικεία πρόσωπα της οικογένειας.

Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του γνωστού επιχειρηματία και γιου του Τάκη Θανόπυολου της “Λατομικής”. ο 31χρονος είχε εργαστεί εκείνη την ημέρα στο Λατομείο και φαίνεται να μπήκε στο μπάνιο για να κάνει ένα χαλαρωτικό ντους. Η ώρα περνούσε και οι οικείοι του ανησύχησαν αφού δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του. Όταν τελικά μπήκαν στο μπάνιο “πάγωσαν”. Ο άτυχος 31χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη αργά. Τραγική ειρωνεία. Πριν από δύο μήνες τον Μάρτιο του 2016είχε χάσει τη σύζυγό του Πάολα Πολυγένη. Ο χαμός της, του είχε στοιχίσει πολύ. Μαζί είχαν αποκτήσει δυο παιδιά τεσσάρων και ενάμιση ετών. Η Πάολα Πολυγένη – Θανοπούλου έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών ενώ ετοιμαζόταν σε λίγες ημέρες να φέρει στον κόσμο το τρίτο παιδί της. Τη άτυχη γυναίκα, είχε εντοπίσει νεκρή στο σπίτι της μια νεαρή γυναίκα η οποία είχε προσληφθεί για να προσέχει την κόρη της Ελίνα, ενάμισι έτους. Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, Παναγιώτης, 4 ετών, ήταν εκείνη την ημέρα σε παιδικό σταθμό.

Η οικογένεια Θανόπουλου δεν άφησε το ζήτημα έτσι. Προσέφυγε στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Κυρίως για τον θάνατο της Πάολας Πολυγένη. Στην οικογένεια πιστεύουν ότι ο θάνατος της γυναίκας ήταν αυτός που επιβάρυνε τόσο πολύ την υγεία του Νίκου Θανόπουλου που στο τέλος δεν άντεξε. Κατηγόρησαν τον γυναικολόγο ο οποίος είχε αναλάβει την Πάολα. Η δίκη έγινε πριν μερικές ημέρες και ο Πατρινός γυναικολόγος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών. Η οικογένεια αισθάνεται δικαιωμένη.