Καμίνια: Εκοβαν ξύλα από οικόπεδο του ΟΑΕΔ

Ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών και αρκετοί συμπολίτες αναζητούν τις πιο φθηνές λύσεις για να ζεστάνουν τα σπίτια τους. Μία από αυτές είναι η προμήθεια ξυλείας για τζάκια και σόμπες. Όμως, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί πως ορισμένοι, είτε για δική τους χρήση είτε για να τα πωλούν, προχωρούν σε παράνομη υλοτόμηση δασών.

Μια τέτοια περίπτωση αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες ημέρες και μάλιστα σε ένα οικόπεδο που ανήκει στον ΟΑΕΔ. Το προηγούμενο διάστημα στα Καμίνια, κάτοικοι των Καμινίων παρατηρούσαν ύποπτες κινήσεις στα όρια των Δήμων Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας. Οι κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν άγνωστα άτομα να κινούνται σε δασικές περιοχές.

Για τα περιστατικά ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Πανίτσας και δρομολόγησε διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας και το Δασαρχείο, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, όλοι τους Ελληνες εκ των οποίων οι δύο Ρομά. Οι συλληφθέντες πιάστηκαν να υλοτομούν παράνομα σε κτήματα ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ. Αμεσα οδηγήθηκαν στο Δασαρχείο Κάτω Αχαΐας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να τους επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.