Η ύπουλη παθολογική κατάσταση που σκότωσε την 13χρονη! Μεταφέρθηκε στο Ρίο

Συγκλονισμένη παραμένει η περιοχή της Πηνείας στην Ηλεία, όπου ένα 13χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με τις αναφορές των γιατρών το κορίτσι είχε υψηλό πυρετό και διάρροια τις δύο τελευταίες ημέρες.
Όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή της μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας  Σιμόπουλου, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί ανακοπή. Τραγική λεπτομέρεια: ο ένας εκ των συνοδών του ΕΚΑΒ ήταν νονός της. Άμεσα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε νοσοκομείο Αμαλιάδας, ωστόσο αποδείχθηκε πως ήταν πλέον αργά.
Η νεκροψία του κοριτσιού πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Τα ευρήματα έδειξαν πως η 13χρονη έπασχε από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια. Συγκεκριμένα, ο θάνατος της οφείλεται στο γεγονός πως η καρδιά της ήταν μεγαλύτερη από το φυσιολογικό.
Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη τραγωδία που «χτυπά» την οικογένεια απο τη Βουλιαγμένη Πηνείας καθώς το άτυχο κοριτσάκι είχε χάσει τη μητέρα του όταν ήταν μόλις δύο μηνών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΤΟΦΙΚΗ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ

Η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια (HCM) είναι παθολογική κατάσταση στην οποία η καρδιά γίνεται παχύτερη χωρίς προφανή αιτία. Τα τμήματα της καρδιάς που επηρεάζονται συχνότερα είναι το μεσοκοιλιακό διάφραγμα και οι κοιλίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η καρδιά να είναι λιγότερο ικανή να αντλεί αίμα αποτελεσματικά, και επίσης, μπορεί να προκληθούν διαταραχές ηλεκτρικής αγωγιμότητας.

Τα άτομα που έχουν HCM μπορεί να έχουν μια σειρά συμπτωμάτων. Ορισμένοι μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί ή να εμφανίσουν κόπωση, οίδημα στα πόδια και δύσπνοια. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε στηθάγχη, ή σε λιποθυμία. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο έντονα, όταν το άτομο αφυδατώνεται. Οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν καρδιακή ανεπάρκεια, ακανόνιστο καρδιακό παλμό και ξαφνικό καρδιακό θάνατο.