Η πρώτη παράταξη στις εκλογές του Δήμου Πατρέων ήταν η αποχή – Έφτασε το 45,85%

To 45,85% του εκλογικού σώματος στην Πάτρα δεν πήγε να ψηφίσει στις δημοτικές εκλογές και στην μάχη για τον δήμο Πατρέων. Πώς προκύπτει το ποσοστό αυτό της αποχής; Από τη συμμετοχή που δεν ξεπέρασε το 54,15%, με βάση τα επίσημα στοιχεία της σελίδας του υπουργείου Εσωτερικών.

Το ποσοστό αυτό φανερώνει ότι η αποχή ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη για τις εκλογές στον δήμο Πατρέων και ένα σημαντικό μέρος του κόσμου της Πάτρας έμεινε αδιάφορο για την εκλογική αναμέτρηση, παρόλο που σύμφωνα με όλες τις παρατάξεις  και όλους τους αναλυτές η μάχη αυτή ήταν κομβική για το μέλλον της πόλης, αλλά και για τους δημοτες της.

Σύμφωνα με πολλούς το μεγάλο ποσοστό αυτό της αποχής έκρινε και το αποτέλεσμα, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ήταν μεγαλύτερο από τα ποσοστά που συγκέντρωσαν η κάθε παράταξη, ακόμα και πρώτη του Κώστα Πελετίδη.

Χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει τη νίκη της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η κομβική πτυχή της ανάλυσης για την αποχή αυτή είναι ότι κανένας από τους τρεις υποψηφίους δεν έπεισα τον κόσμο του 45,85% να πάει στην κάλπη.