Η Πάτρα αποχαιρετά τους 3 ορειβάτες – Σήμερα η κηδεία του Γιάννη Τορέλι και Παναγιώτη Τέκου

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του Γιάννη (Τζιοβάνι) Φιλ. Τορέλλι που ήταν ένας από τους τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους σε χιονισμένη πλαγιά στα Ύδατα της Στυγός στο Χελμό το περασμένο Σάββατο 5/2/2022 προξενώντας πανελλήνια συγκίνηση.

Η κηδεία του θα τελεστεί στον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα. Ο εκλιπών σύμφωνα με πληροφορίες, είχε Ιταλική καταγωγή και διατηρούσε και Ιταλικό διαβατήριο. Εθεωρείτο ένας ιδιαίτερα έμπειρος και γνωστός ορειβάτης που γνώριζε τα βουνά, τις δυσκολίες και τα μυστικά τους, τα τελευταία 30 χρόνια ενώ λάτρευε τις ψηλές κορυφές και άνοιγε δρόμους στην αναρρίχηση, όπως στα βράχια της Καλογριάς το 1995 όταν ήταν μόλις 29 ετών.

Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας αναρριχητής που σκαρφάλωσε διαδρομή 9ου βαθμού το 92 και από τους ελάχιστους Έλληνες που σκαρφάλωσε διαδρομή 10ου βαθμού. Ήταν εκείνος που άνοιξε την πασίγνωστη διαδρομή Αιγιαλίς στην Κάλυμνο.
Ήταν παντρεμένος με την Γεωργία Ανδριοπούλου. Η ταφή του θα γίνει στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντι στεφάνων να κατατεθούν χρήματα υπέρ του Ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης» στους εξής λογαριασμούς.

Στον Αστακό η κηδεία του Παναγιώτη Τέκου

Στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας θα κηδευτεί σήμερα ο 48χρονος Παναγιώτης Τέκος, ένας εκ των τριών ορειβατών που χάθηκαν στον Χελμό. Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι θα του πουν το τελευταίο αντίο την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αστακού.

Ο Παναγιώτης Τέκος ήταν προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία. Δύσκολες ώρες για τους γονείς του Αθανάσιo και Ανδρομάχη, για τον αδελφό του Απόστολο Τέκο που είναι φαρμακοποιός και όλους τους φίλους και συνεργάτες του.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Η οικογένεια Τέκου σύμφωνα με πληροφορίες, διαμένει στην περιοχή του Λυκοχορού στην Πάτρα και είναι ιδιαίτερα αγαπητή. Η μητέρα του εκλιπόντος ορειβάτη, Μάχη Τέκου διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια κατάστημα με γυναικεία είδη ενδυμάτων και το κατάστημα της είναι επί της οδού Βότση πλησίον της Κορίνθου.

Την Τετάρτη η κηδεία του 40χρονου Θανάση Σωτηρόπουλου

Την Τετάρτη θα γίνει η κηδεία του άτυχου 40χρονου Αθανάσιου Σωτηρόπουλου που έχασε τη ζωή του, στα Καλάβρυτα.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στη 1μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Πατρών.

Η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 12.30μ.μ. και η ταφή θα γίνει στη Λάκκα του Δήμου Αιγιαλείας.

Παράκληση της οικογένειας: Αντί στεφάνων οι δωρεές να διατεθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού»