Η Πάτρα απέκτησε παιδοψυχιατρική στο Καραμανδάνειο

Η πρώτη ψυχιατρική κλινική για παιδιά και εφήβους στη νοτιοδυτική Ελλάδα που δημιουργήθηκε στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, εγκαινιάστηκε το μεσημέρι από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Παρόντες ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Η δημιουργία της μονάδας νοσηλείας, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα σημαντικό έργο σχετικά με την ανάπτυξη δομών ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους, χρηματοδοτήθηκε από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ενώ με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Η προτεινόμενη πράξη, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αφορά, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στη στελέχωση της ψυχιατρικής δομής για παιδιά και εφήβους που ανήκει στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο, προκειμένου να αναπτυχθεί πλήρως και να λειτουργήσει η κλινική.

Η συγκεκριμένη δομή στεγάζεται στο παλιό κτίριο του νοσοκομείου, που ανακαινίστηκε πρόσφατα και ήδη λειτουργούν εκεί τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος.