ΗΛΙΑΔΗΣ: Η 12χρονη από την Αγυιά δεν είχε κανένα νόσημα! Ηταν υγιής!

Αιφνίδιος θάνατος με άγνωστη μέχρι στιγμής αιτιολογία καθώς το παιδί δεν έπασχε από κανένα νόσημα, είναι o θάνατος της 12χρονης που έσβησε το πρωί στην περιοχή της Αγυιάς στην Πάτρα βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, φίλους και την πόλη ολόκληρη.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 5 το πρωί, όταν το παιδί εντοπίστηκε από την μητέρα του στο κρεβάτι του χωρίς αισθήσεις (κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδείξεις επιθανάτιου ρόγχου). Επικράτησε πανικός και αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε άμεσα διακομίζοντας  τη 12χρονη στο νοσοκομείο του Ρίου όπου σήμανε αμέσως συναγερμός με τους εξειδικευμένους γιατρούς της μονάδας εντατικής θεραπείας να κατεβαίνουν στο τμήμα επειγόντων και στον τομέα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και να δίνουν απίστευτη μάχη.

«Το ΕΚΑΒ πήγε στο σωστό χρόνο, έκανε διασωλήνωση και άρχισε αμέσως ΚΑΡΠΑ η οποία συνεχίστηκε και στο νοσοκομείο του Ρίου μέχρι και τις 6.25 το πρωί από τις 5.08 που έφτασε το παιδί σε μας» λέει  ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης, τονίζοντας ότι δόθηκε αγώνας για να κρατηθεί η 12χρονη στη ζωή αλλά χωρίς να καταστεί αυτό δυνατό.

Φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει η νεκροτομή η οποία αναμένεται το αργότερο αύριο το πρωί. Για το θέμα δεν μπορούν να γίνουν ακόμη δηλώσεις από τους γιατρούς καθώς πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο και λαμβάνονται καταθέσεις,  ωστόσο έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με το Ωνάσειο προκειμένου να διερευνηθούν και τα γονιδιακά αίτια, κάτι που συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις αιφνιδίων θανάτων.

«Δεν ξέρουμε πώς προέκυψε η πληροφορία ότι το παιδί είχε καρδιακό νόσημα, αυτό δεν ισχύει, το παιδί ήταν απόλυτα υγιές» λέει ο κ. Ηλιάδης.