Ερμίνα Διονυσάτου: Ποια είναι η διάδοχος Ζαφειρόπουλου στον Εμπορικό Σύλλογος Πάτρας

Την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην υπερεκατονταετή ιστορία του, έχει από το βράδυ της Τρίτης ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών. Η Ερμίνα Διονυσάτου, μέλος της παράταξης «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων», εκλέχθηκε νέα πρόεδρος του ΕΕΣΠ με 9-6 ψήφους, μετά την παραίτηση του Κώστα Ζαφειρόπουλου.

Η νέα πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1977. Τελείωσε το 3ο Λύκειο Πατρών στα Υψηλά Αλώνια και πήρε πτυχίο από ΙΕΚ στη Μηχανογραφημένη Λογιστική.

Εχει αποκτήσει με τον σύζυγο της Δημήτρη Μπάστα δύο παιδιά, τη Δήμητρα 19 ετών και τον Παναγιώτη 18 ετών.

Η Ερμίνα Διονυσάτου είναι 20 χρόνια στο επιχειρείν. Το 2004 άνοιξε με τον σύζυγό της Δημήτρη το «Αρωμα Καπνού». «Με όρεξη για ανάπτυξη και δουλειά καταφέραμε να δημιουργήσουμε 4 καταστήματα στην Πάτρα. Οχι μόνο χρήσιμη, αλλά αναγκαία θεωρώ την ενασχόληση με τα κοινά φυσικά όταν γίνεται με ανιδιοτέλεια και προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών στον κάθε κλάδο που ανήκουν» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ετσι, στον Εμπορικό Σύλλογο ξεκίνησε να συμμετέχει σε συνελεύσεις και ημερίδες που γίνονταν στην αίθουσα του Εμπορικού από την εποχή που ήταν ο Γιώργος Ρώρος.

Η Ερμίνα Διονυσάτου εκλέχτηκε πρώτη φορά στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας το 2019 με την παράταξη του Γιώργου Βαγενά «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» στη θέση του αναπληρωτή ταμία και το 2022 μπήκε στο προεδρείο στη θέση του ταμία. Από το βράδυ της Τρίτης, εκλέχθηκε με αυξημένη πλειοψηφία στη θέση της προέδρου του ΕΕΣΠ.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΕΣΠ
Μετά από μυστική ψηφοφορία, η σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΕΣΠ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Διονυσάτου Ερμιόνη

Α΄Αντιπρόεδρος: Βαγενάς Γεώργιος

Β΄Αντιπρόεδρος: Ρώρος Αντώνης

Γ΄Αντιπρόεδρος: Αγγελόπουλος Χρήστος

Γενικός Γραμματέας: Σολωμός Χρήστος

Ειδικός Γραμματέας: Μακρής Ευθύμιος

Ταμίας: Στελλάτος Ανδρέας

Αναπληρωτής Ταμίας: Λευκαδίτης Γιώργος

Εφορος Βιβλιοθήκης και Ψηφιοποιημένου ή μη ιστορικού Αρχείου: Ρώρος Αντώνης

Κοσμήτορας: Ρώρος Αντώνης

Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Μακρής Ευθύμιος, Αγγελόπουλος Χρήστος, Ρώρος Αντώνης

Μέλη ΔΣ: Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος, Τηλιγάδης Κωνσταντίνος, Κωνσταντακόπουλος Χρήστος, Ρούπας Ιωάννης, Γουρδούπης Παναγιώτης, Κατσιγιάννης Γεράσιμος, Στριφτούλιας Βασίλης.