Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Κάλεσμα στην συγκέντρωση – συναυλία της Κυριακής υπέρ του λαού της Παλαιστίνης

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί τους εργαζόμενους, όλο το λαό της περιοχής, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να συνεχίσουν με κάθε τρόπο την έκφραση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Τις τελευταίες μέρες η καρδιά όλων μας έχει σφιχτεί! Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε στη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να παρακολουθούμε εικόνες φρίκης με βομβαρδισμούς αμάχων και νοσοκομείων από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που με τη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ οδηγεί σε πραγματική γενοκτονία έναν ολόκληρο λαό.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες αφού έχει βάψει τα χέρια της με αίμα, στηρίζει τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ, δίνει κάθε διευκόλυνση, Βάσεις και αεροδρόμια στους ΑμερικανοΝατοϊκούς που στηρίζουν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Ο φόβος γενίκευσης του πολέμου και ανάφλεξης όλης της περιοχής είναι πραγματικός και ορατός. Η χώρα μας με τη συμμετοχή μας στο μακελειό γίνεται στόχος αντιποίνων.

Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Τώρα είναι ακόμη πιο επιτακτικό σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε πλατεία και γειτονιά να ηχήσει παντού το σύνθημα «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!».

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, απαιτώντας:

Καμία υποστήριξη στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ.

Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά».

Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ.

Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Όλες και όλοι στις προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και μαζικών φορέων  την ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11, στις 6:30μμ στην Πλατεία Ελευθερίας  στα Προσφυγικά και στην Πλατεία Αγίας Σοφίας»