Εθεσαν στο αρχείο υπόθεση – σκάνδαλο με αστυνομικούς και αιρετούς της Αχαϊας

Ήταν αρχές Μαρτίου, όταν δημοσιοποιήθηκαν  μαρτυρίες – καταγγελίες για  συνάθροιση τουλάχιστον 20 ατόμων σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο του Σκεπαστού Καλαβρύτων, στο οποίο συμμετείχαν εκλεκτά μέλη της τοπικής κοινωνίας, τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί και ένας αιρετός της αυτοδιοίκησης, σε μια χρονική περίοδο, όπου η χώρα διένυε το δεύτερο lockdown, λόγω της πανδημίας covid-19 με τα υγειονομικά μέτρα να είναι ιδιαιτέρως αυστηρά.

To δημοσίευμα προκάλεσε τα άμεσα αντανακλαστικά της ηγεσίας της τοπικής ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα να κινηθούν τάχιστα οι εσωτερικές διαδικασίες που προβλέπει ο κανονισμός του Σώματος. Ο Αστυνομικός Διευθυντής  Αχαΐας, ταξίαρχος Γιάννης Κυριακόπουλους, διέταξε τη  διενέργεια προκαταρκτικής διοικητής εξέτασης (ΠΔΕ), με τους εμπλεκόμενους ένστολους να καλούνται σε «απολογία». Αρχικά, προφορικώς οι αστυνομικοί μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμος, δήλωσαν πως δεν ήταν παρόντες, αλλά «κάτι άκουσαν» για το περιστατικό. Από τις έγγραφες ωστόσο αναφορές τους, προέκυψε «ξαφνικά»  η  παρουσία τους τη συγκεκριμένη  ημέρα στο σημείο, με την επισήμανση,  ότι δεν συμμετείχαν στο κορονo-τραπέζωμα που είχε στηθεί.

Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας τα στόμα «έκλεισαν» από ανθρώπους που αν και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, δεν επιθυμούσαν οποιαδήποτε εμπλοκή, υπό το φόβο της  στοχοποίησης, δεδομένου πως πρόκειται για μικρή κοινωνία. Έτσι, η  διενεργούσα την προκαταρκτική έρευνα, μετά από περίπου 7 μήνες,  ολοκλήρωσε τη διαδικασία με την υπόθεση να τίθεται στο αρχείο.

Με αφορμή τη δημοσίευση του άρθρου και ενώ βρισκόταν, υπό διερεύνηση η υπόθεση ένας εκ των «3» και νεότερος ηλικιακά, δεν δίστασε να επιδείξει αλαζονική στάση λέγοντας σε συνδικαλιστές συναδέλφους του «Εγώ δεν καταλαβαίνω από τέτοια δημοσιεύματα και δεν φοβάμαι κανέναν»