ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Τρεις σεισμοί μέσα στη νύχτα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:15 το βράδυ του Σαββάτου (18/2) στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου πελάγους.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά των Στροφάδων, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13,2 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα στις 22:22 το βράδυ, ακολούθησε νέος σεισμός στην ίδια περιοχή μεγέθους 3,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κεριού Ζακύνθου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17,4 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα στις 22:07 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε ένας ακόμη σεισμός στον ίδιο θαλάσσιο χώρο μεγέθους 3,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά ττων Στροφάδων, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,6 χιλιόμετρα.

Καθησυχαστικός ο Λέκκας 

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας μετά τις δονήσεις σε Κρήτη και Ιόνιο, τονίζοντας ότι δεν έχουν σχέση ούτε μεταξύ τους ούτε με τα 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ στην κεντρική Τουρκία.

«Είχαμε έναν σεισμό 4,8 στην Κρήτη, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και έναν στην Ζάκυνθο. Και οι δύο αυτοί σεισμοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση ούτε με το σεισμό στην Τουρκία αλλά ούτε και μεταξύ τους» τόνισε ο σεισμολόγος.

«Προέρχονται από διαφορετικά, γεωτεκτονικά περιβάλλοντα και σχετίζονται μόνο χρονικά» συμπλήρωσε.

«Ο σημερινός σεισμός στην Τουρκία έγινε στην ίδια, επικεντρική περιοχή με το μεγάλο σεισμό, συγκεκριμένα στο Βόρειο μέρος της, και είναι μέσα στα πλαίσια της μετασεισμεικής ακολουθίας» σημείωσε δε.