«Δούρειος Ιππος» ο Εμπορικός Σύλλογος με ζημιά για το ταμείο!

«Σαν βόμβα» έπεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας ότι τα ταμεία του έχασαν πάνω από 22.000 ευρώ αφού Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Επιμελητήριο Αχαϊας χρηματοδότησαν χριστουγεννιάτικες δράσεις του Συλλόγου, όμως ο Πρόεδρος Κώστας Ζαφειρόπουλος έκανε «ανάθεση»… σε ιδιώτη ο οποίο έκανε την αποκλειστική διαχείριση του ποσού και ο Εμπορικός μένει… με την «χαρά» της διοργάνωσης και χωρίς…ευρώ στα ταμεία!

Και μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε, η απόφαση για την «αποδοχή» της πρότασης έγινε… εκ των υστέρων στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου την περασμένη Παρασκευή, και ενώ ήδη υπήρχε έγκριση από την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο για παροχή χιλιάδων ευρώ στον Σύλλογο για τις συγκεκριμένες δράσεις!

Σε εκείνη την … κατόπιν «εορτής» συνεδρίασης «αρπάχτηκαν» για τα ποσά που πήρε ο Σύλλογος από την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο Αχαΐας αφού απεδείχθη πως το “παραδάκι” είχε ζητηθεί προ πολλού και οι δύο φορείς είχαν συμφωνήσει, αλλά μέλη του Συλλόγου… δεν ήξεραν τίποτα. Το μέλος του Δ.Σ. κ. Γουρδούπης τα έβαλε με τον Πρόεδρο Κώστα Ζαφειρόπουλο, ενώ ο Πρόεδρος δήλωνε πως τον… πρόδωσαν και ότι άλλα του έλεγε ο ιδιώτης και άλλα έκανε! Και όλα αυτά και στο καφέ “Cherry’s” όπου μαζεύτηκαν μέλη της Διοίκησης! Αιχμές ακούστηκαν και από το μέλος του Δ.Σ. και γνωστό έμπορο Γιάννη Ρούπα. Ο κ. Ζαφειρόπουλος έμοιαζε να τα ‘χει χαμένα με όσα άκουγε αλλά κατάφερε προ των… τετελεσμένων να «περάσει» η πρότασή του, και να δώσουν το κονδύλι στον ιδιώτη έστω και αν ο Εμπορικός Σύλλογος θα έμενε… με τοταμείο άδειο! Ψήφισε τελικά και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Βαγενάς παρά το ότι το ίδιο πρωί… άλλα έλεγε σε δημοσιογράφους και προέβλεπε πως… δεν θα «περάσει» κάτι τέτοιο αφού είναι σκανδαλώδες. Συνολικά ο Σύλλογος έλαβε πάνω από 22.000 ευρώ για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και ο ιδιώτης υποσχέθηκε δύο συναυλίες με 15-50 (συγκρότημα από το «Χάραμα» συν τον Δημήτρη Σταρόβα) και τον Ακη Δείξιμο και… κάποια μπαλόνια που θα μοιράζονται στους διερχόμενους από την Πλ. Γεωργίου.

Στο μεταξύ οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις διαφημίζονται «περιορισμένα» αφού και αυτή την επιλογή… δεν έχει ο Εμπορικός Σύλλογος αλλά ιδιώτης! Ουσιαστικά ο Σύλλογος χρησιμοποιήθηκε ως «Δούρειος Ιππος» ώστε να «τσεπωθούν» λεφτά από την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο και στον Σύλλογο να μείνει… η ωραία Ελένη! Αγνωστο παραμένει πως επείσθη ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου να προβεί σε μία τέτοια συμφωνία και για ποιον λόγο η απόφαση ελήφθη από το Δ.Σ…. εκ των υστέρων και ενώ όλα ήσαν… προδιαγεγραμμένα και αποφασισμένα! Θα πρέπει να τονιστεί πως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος αλλά και του Επιμελητηρίου Αχαϊας… νίπτουν τας χείρας τους αφού εκείνοι με βάση τα έγγραφα και τα αιτήματα που έχουν γνώριζαν ότι τα κονδύλια «οδεύουν» στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών που έκανε και τα σχετικά αιτήματα!