Δικηγόροι: Αποχή μέχρι την 1η Μαρτίου στην Πάτρα – Μέχρι τις 4 Μαρτίου στο Αίγιο

Την παράταση της αποχής των δικηγόρων αποφάσισε το ∆ιοικητικό Συμβούλιο του κλάδου στην Πάτρα. Η απόφαση αφορά σε αποχή των δικηγόρων από όλες τις ποινικές δίκες μέχρι και την Παρασκευή 1.3.2024 καθώς επίσης και από «την έκδοση ∆ιαταγών Πληρωμής και τις πράξεις αναγ- καστικής εκτέλεσης Τραπεζών και Εταιρειών ∆ιαχείρισης Απαιτήσεων (Funds) μέχρι 31.3.2024»

Σε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου αποφασίστηκε ομόφωνα η καθολική αποχή των μελών του από όλες τις συνεδριάσεις των Δικαστηρίων μέχρι και την 4η Μαρτίου 2024.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “Καταγγέλλουμε την πρόθεση του Υπουργείου να μεταφέρει τις οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών του Πρωτοδικείου Αιγίου στην Πάτρα, ώστε ουσιαστικά να μας καταστήσει μεταβατικό δικαστήριο. Είναι αδιανόητο και προκλητικό έναν από τους πιο υγιείς δικαστικούς σχηματισμούς στην χώρα με χιλιάδες υποθέσεις ετησίως και με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, που έχει συμβάλλει με βάσει τα στατιστικά δεδομένα και τον χρόνο έκδοσης των αποφάσεων στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και μάλιστα με τα πιο χαμηλά κόστη σε σχέση και με Πρωτοδικεία πρωτευουσών νομών ουσιαστικά να τον αποδυναμώνει η κυβέρνηση αφαιρώντας του τις οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι σε σχέση με τους περισσότερους δικαστικούς σχηματισμούς της χώρας χρεώνονται περισσότερες υποθέσεις, τις οποίες και περαιώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 Εκφεύγει κάθε λογικής στο πλαίσιο της δήθεν επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης και εξοικονόμησης πόρων να <<καταστρέφεται>> ένας υγιής δικαστικός σχηματισμός, ο οποίος έχει συμβάλλει αναμφισβήτητα και στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και στην εξοικονόμηση πόρων σε σχέση με άλλους δικαστικούς σχηματισμούς της χώρας.

Εκφεύγει κάθε λογικής να αφαιρείται η οργανική έδρα δικαστικών λειτουργών από το Πρωτοδικείο μας και να τους στέλνουν στην Πάτρα, στην οποία δεν υπάρχουν καν γραφεία να στεγάσουν τους ήδη υπάρχοντες εκεί δικαστές !!!

Ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτόν τον παραλογισμό.

Την Δευτέρα 26/02 θα προχωρήσουμε μαζί με τους δικαστικούς υπαλλήλους σε κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου και εν συνεχεία σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.

 Ό,τι είναι υγιές για την απονομή της Δικαιοσύνης και την λειτουργία της το ενισχύεις και δεν το υποβαθμίζεις.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ! ! !

Το Πρωτοδικείο Αιγίου πληροί όλες τις προϋποθέσεις να παραμείνει αυτόνομο με τις οργανικές θέσεις δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων να διατηρηθούν σε αυτό”.