Διευθύντρια του Δήμου ζητά 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη! Δικαιώθηκε στο Εφετείο! “Μάχη” με αντιδήμαρχο

Το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πατρών ανέτρεψε ό,τι μέχρι τώρα ίσχυε για την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας – Διά Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, αφού έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης και αναστολής της παύσης της.

Στις 9 Μαΐου, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, την είχε παύσει από τα καθήκοντά της μετά από παρατεταμένη τριβή που αυτή είχε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τάκη Πετρόπουλο και υπαλλήλους. Ο κ. Πετρόπουλος έχει καταθέσει στο Ειρηνοδικείο αγωγή εναντίον της, ζητώντας 10.000 ευρώ ως ηθική ικανοποίηση.

Σε βάρος της υπάρχει και επιβαρυντικό πόρισμα Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ εκκρεμεί το αποτέλεσμα μιας ακόμη πειθαρχικής δίωξης.

Μετά την τελευταία εξέλιξη δικαίωσής της, διά του δικηγόρου της Θόδωρου Χρονόπουλου, γνωστοποιεί ότι -προ των εορτών- θα προσφύγει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο και θα καταθέσει αγωγή, απαιτώντας επιδίκαση ποσού 200.000 € για ηθική βλάβη. Ο κ. Χρονόπουλος γνωστοποίησε ότι θα κατατεθεί και μηνυτήρια αναφορά στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, διότι όπως υποστήριζε, χρησιμοποιήθηκε απόρρητο έγγραφο της ΕΔΕ από την αντίδικη πλευρά. Τέλος, ο συνήγορος δήλωσε ότι θα ζητήσει την επιστροφή της εντολέως του στα καθήκοντά της και στο γραφείο της, που βρίσκεται στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, αφού – μετά την παύση από τα καθήκοντα της προϊσταμένης – είχε μετακινηθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο!