ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ: Δεν υπάρχει ασθενοφόρο – Θα μπορούσε να είχε σωθεί ο άνθρωπος

Την περασμένη εβδομάδα, ένα  εργατικό δυστύχημα που σκόρπισε θλίψη στους δημότες του Ερυμάνθου, ήταν αυτό με τον 52χρονο αγρότη ο οποίος έχασε τη ζωή του από γεωργικό μηχάνημα ενώ εκτελούσε εργασίες.

Το περιστατικό έφερε στην επιφάνεια ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει πολλές φορές τους κατοίκους όλου του Δήμου και φυσικά αναφερόμαστε στην κάλυψη της περιοχής από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μετά το δυστύχημα, υπήρξαν φωνές και καταγγελίες από οικείους του εκλιπόντος, πως το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθυστέρησε σχεδόν μία ώρα να φτάσει στο σημείο.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ερυμάνθου Θόδωρο Μπαρή, ο οποίος μπορεί να μην γνωρίζει αν όντως υπήρξε καθυστέρηση στο περιστατικό της περασμένης εβδομάδας, αλλά επαναφέρει στην επικαιρότητα το αίτημα του Δήμου για εγκατάσταση σταθερού τομέα του ΕΚΑΒ για τις ανάγκες της περιοχής.

«Δεν μπορούμε ως Δήμος να γνωρίζουμε αν άργησε ή πόσο άργησε το ασθενοφόρο στο περιστατικό της περασμένης εβδομάδας. Αλλά αν όντως καθυστέρησε μία ώρα, τότε είναι αδικαιολόγητο, καθώς η απόσταση από την Πάτρα ή από την Ερυμάνθεια μπορεί να καλυφθεί μέσα σε 15 λεπτά το πολύ» τόνισε ο κ. Μπαρής.

Ο δήμαρχος έκανε γνωστό το αίτημα που έχει καταθέσει από τον Νοέμβριο του 2020 προς τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Αχαΐας Γκέλυ Κανελλοπούλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ και την 6η ΥΠΕ, όπου σύμφωνα με το οποίο έχει ζητηθεί η δημιουργία ενός σταθερού τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο.

Στην απάντησή της η κ. Κανελλοπούλου είχε συμφωνήσει πως υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου σταθμού, αλλά χρειάζεται πρώτα να βρεθούν λύσεις ως προς το που θα εγκατασταθεί, αλλά και πως θα βοηθήσει ο Δήμος.

«Η περιοχή μας έχει δύο οδικούς άξονες, την Πατρών-Καλαβρύτων αλλά και την “111”. Επιπλέον υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις, απομακρυσμένοι οικισμοί, κάτοικοι μεγάλης ηλικίας, καθώς επίσης εκτελούνται αγροτικές εργασίες που συμβαίνουν συχνά ατυχήματα. Με βάση τα ανωτέρω, έχουμε ζητήσει από το ΕΚΑΒ να δημιουργηθεί σταθερός σταθμός στον Δήμο μας και αναζητούμε την καλύτερη λύση ως προς το σημείο» καταλήγει ο κ. Μπαρής.