Δείτε πως την πάτησε ο Πατρινός και η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε το κύκλωμα και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη καφέ και τους άλλους

 Ενίοτε, το θράσος μπορεί να χαντακώσει έναν παραβατικό. Οπως στην περίπτωση του «πλοκαμιού» της Πάτρας σε ένα μεγάλο παγκόσμιο κύκλωμα «πειρατών», που έδινε παράνομα εικόνα συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών σε χιλιάδες άτομα της ευρύτερης περιοχής μας.

Πώς όμως σχεδόν από το πουθενά, η τοπική Αστυνομία κατήγαγε μια τόσο μεγάλη επιτυχία, με διεθνείς προεκτάσεις;

Οπως εξιστορεί αξιωματικός, που μετέχει στις έρευνες, τον Σεπτέμβριο ένας από τους 7 συλληφθέντες της «ντόπιας» σπείρας έκανε το… μοιραίο λάθος. Προσέγγισε ακόμη και φίλους της ΕΛΑΣ -λέγεται ακόμη και για αστυνομικό- και τους πρότεινε με 15 ευρώ ν’ αποκτήσουν πρόσβαση σε κανάλια. Με κάθε μυστικότητα, η Υπηρεσία εντόπισε στη συνέχεια πατρινούς «πελάτες» του κυκλώματος και γρήγορα αντιλήφθηκε ότι δρούσε ένα εκτεταμένο δίκτυο, με «πελατολόγια» εκατοντάδες αχαιούς συνδρομητές.

Και μας θύμισε ο ίδιος αξιωματικός: «Και στην υπόθεση της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης, που νοίκιαζε αυτοκίνητα και μετέφερε λαθρομετανάστες, μια λεπτομέρεια μας οδήγησε στην αποκάλυψη του κυκλώματος. Είχαμε πληροφορηθεί ότι αυτοκίνητο εταιρείας ενοικίασης της Πάτρας κυκλοφορούσε στην… Κομοτηνή. Μας πονήρεψε η πόλη. Παρακολουθήσαμε το όχημα και τα υπόλοιπα είναι γνωστά…».
Κοντολογίς, η Ασφάλεια Πάτρας πρωτοστάτησε στο «ξήλωμα» του εκτεταμένου κυκλώματος που δρούσε σαν «πυραμίδα», έχοντας στην κορυφή της Κύπριο.