Δίνει «μάχη» με τον κορονοϊό ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος!

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος ο οποίος είχε συμπτώματα κορονοϊού και τελικά επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί. Ο Θεοφιλέστατος δεν είχε εμβολιαστεί και περνά «δύσκολα» τη νόσο.

Από την πρώτη στιγμή πολλοί είναι στο πλευρό του, ενώ οι γιατροί του Νοσοκομείου κάνουν τα πάντα. Θα πρέπει να τονιστεί πως με κορονοϊό νοσεί και μάλιστα για δεύτερη φορά, αρχιμανδρίτης στην περιοχή των Δεμενίκων ο οποίος συναναστρεφόταν με τον Επίσκοπο. Δεν αποκλείεται ο Θεοφιλέστατος να κόλλησε κορονοϊό μετά από πρόσφατο ταξίδι του και λειτουργία που έκανε στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, αφού ως γνωστόν κατάγεται από το νησί. Και αυτό γιατί όπως μάθαμε κόλλησε κορονοϊό ένας εκ των ιερέων του Ληξουρίου, ο διάκος του εκεί Επισκόπου αλλά και αρκετοί πιστοί Ληξουριώτες.

Ο κορονοϊός θερίζει ζωές αλλά στην Πάτρα ορισμένοι ιερείς παραμένουν αμετάπειστοι…! Μπορεί μεν η τοπική Εκκλησία σε αντιδιαστολή με άλλες Μητροπόλεις να μην λαμβάνει μέτρα ώστε να τους μεταπείσει, όμως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε σύνολο διακοσίων σαράντα εφημερίων οι ανεμβολίαστοι για διάφορες αιτίες είναι πάνω από εκατό. Αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος σε μια περίοδο που καλπάζει η πανδημία με δεκάδες νεκρούς! Ηδη η Αχαϊα μετρά και νεκρούς ιερείς, ψάλτες και νεωκόρους. Και φυσικά εξακολουθεί και  ελλοχεύει ο κίνδυνος εκτεταμένης διασποράς μέσα στους ιερούς ναούς μεταξύ ιερέων και πιστών με τους ανεμβολίαστους να είναι περισσότερο ευάλωτοι, ειδικά αυτή την περίοδο που θα υπάρχει συχνότερο εκκλησίασμα.