Δήμος Πατρέων: Προκηρύσσονται 180 θέσεις σχολικών καθαριστριών

Η Δημοτική Αρχή, με εισήγησή της στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 29/7/2022 και με ομόφωνη απόφαση αυτής, προκήρυξε άμεσα θέσεις σχολικών καθαριστριών για την καθαριότητα των σχολείων μας για το διδακτικό έτος 2022 – 2023, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι σε μερικής -ακόμη και 2 ωρών- που προβλέπει και η φετινή σχετική εγκύκλιος της Κυβέρνησης.

Οι υπόψη εργαζόμενες/οι, επιτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την υγεία των παιδιών μας, το οποίο ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της πανδημίας καθίσταται κρίσιμο.

Χρόνια εργάζονται καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, μέσω των Σχολικών Επιτροπών και η απαίτησή μας είναι η μονιμοποίηση στις θέσεις εργασίας τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η μονιμοποίησή τους εμποδίζεται από τις πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ –  ΣΥΡΙΖΑ –  ΝΔ, που κρατούν τις υπόψη εργαζόμενες σε θέσεις ομηρίας και με εξευτελιστικές αποδοχές.

Οι επανειλημμένες παρεμβάσεις του Δημάρχου προς τον αρμόδιο Υπουργό, για την κάλυψη των αναγκών της καθαριότητας των σχολικών συγκροτημάτων, με όσες εργαζόμενες απαιτούνται, με πλήρη απασχόληση και όχι με μερική, αλλά και με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν καρποφόρησαν ούτε φέτος.

Ως Δήμος, δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας με ελλιπή καθαριότητα, διότι δεν βλέπουμε τα παιδιά μας και τις εργαζόμενες ως κόστος, όπως η κάθε Κυβέρνηση.

Την υπόψη εγκύκλιο, που προβλέπει μερική απασχόληση των σχολικών καθαριστριών, για λίγες ώρες, η Δημοτική Αρχή δεν θα την εφαρμόσει.

Προχωράμε στην προκήρυξη 180 θέσεων σχολικών καθαριστριών με πλήρη απασχόληση, για το σχολικό έτος 2022-2023 και τη διαφορά της μισθοδοσίας, που δεν εγκρίνει η κυβέρνηση, θα την αναλάβει ο Δήμος από ίδιους πόρους, όπως πέρυσι.

Ήδη έχει εκδοθεί από την αρμόδια Υπηρεσία μας η σχετική προκήρυξη, με μοριοδότηση, όπως προβλέπεται από την σχετική ΚΥΑ για τις υπόψη θέσεις και η κατάθεση των αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ξεκινά σήμερα 1 Αυγούστου 2022 και λήγει 12 Αυγούστου 2022. Πληροφορίες στο site του Δήμου www.e-patras.gr.

Παράλληλα, διεκδικούμε από την Κυβέρνηση με κάθε τρόπο και χωρίς να σταματήσουμε ούτε ένα λεπτό, να αναλάβει την υποχρέωσή της για την καθαριότητα των σχολικών συγκροτημάτων και να μην τα φορτώνει στις πλάτες των δημοτών που ήδη έχουν πληρώσει ξανά και ξανά μέσω  της άμεσης, έμμεσης και ληστρικής φορολόγησης.