Γιατί η Ρούλα ανησυχούσε από τις 15 Φεβρουαρίου για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο;

Από χθες η διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου ορίστηκε από την εποπτεύουσα της ανάκρισης Εισαγγελέας Εφετών Μαρία Γκανέ ως βοηθός της 13ης Ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση της Τζωρτζίνας! Η κ. Γκανέ μετά από σχετικό αίτημα της ανακρίτριας όρισε την κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της ανακρίτριας.

Συγκεκριμένα στο ανακριτικό αίτημα αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες:

«Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις , κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε».

Να σημειωθεί ότι η πράξη διορισμού ειδικού επιστήμονα που προχώρησε η κ.Γκανέ ως εποπτεύουσα την ανάκριση, προβλέπεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ωστόσο είναι ελάχιστες οι φορές που υπογράφονται τέτοιες πράξεις . Εν προκειμένω κρίθηκε πως πρόκειται για μία ιδιαίτερης σπουδαιότητας υπόθεση και πως η επιστήμονας θα υποβοηθήσει το έργο της ανακρίτριας.

Η κυρία Σπηλιοπούλου ήταν εκείνη που το πρωινό της 11ης Μαϊου 2021 είχε μπει στην σκηνή του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά για να δώσει τα στοιχεία για τον φόνο της Καρολάϊν. «Μια νεαρή κοπέλα δολοφονημένη στο κρεβάτι της, ένα σκυλί κρεμασμένο στην σκάλα και ένα ορφανό μωρό έξω στον δρόμο σε κάποια αγκαλιά. Είναι πολύ σκληρή αυτή η δουλειά και κάποιες φορές γίνεται ακόμα σκληρότερη» είχε δηλώσει η έμπειρη ιατροδικαστής!

Αλλωστε και η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειχνε από τις 15 Φεβρουαρίου με δύο συνομιλίες που είχε με την «Π» ότι «ανησυχούσε» στο ενδεχόμενο να συγκριθεί η δική της ιστορία με αυτήν του Μπάμπη (φωτό).

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας ο οποίος δήλωσε χθες ότι «η Ρούλα από την Πάτρα έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον πιλότο των Γλυκών Νερών τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, αρκεί να παραθέσει κάποιος τις φωτογραφίες τους την μια δίπλα στην άλλη. Το άκαμπτο της συμπεριφοράς που έχει εδώ και δυο μήνες η “κυρία”, όπως την αποκαλώ εγώ, σε συνδυασμό με το βλέμμα το ψυχρό και το άχρωμο, θυμίζουν έντονα τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Αν τους προσέξετε καλά, θα δείτε πολλά κοινά μεταξύ τους. Τα πρόσωπα και των δυο δεν έχουν καθόλου συναίσθημα».