Βγήκαν τα μαχαίρια στον “Αγιο Ανδρέα”! Ρήξη στους εργαζόμενους!

«Αδειάζει» τον συνδικαλιστή, πρώην Πρόεδρο του «Ιπποκράτη» και μέλος της ΠΟΕΔΗΝ Κώστα Πετρόπουλο, ο νυν Πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Στελλάτος με αφορμή το δημοσίευμα στο οποίο ο πρώτος κατήγγειλε πως ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Δημόπουλος μετέβη… με τις πυτζάμες στο Νοσηλευτικό Ιδρυμα προκειμένου να προλάβει τη νύχτα να «πιάσει» επ’ αυτοφώρω, εργαζόμενους που απουσίαζαν από τα εξωτερικά ιατρεία. Η ανακοίνωση του κ. Στελλάτου προκάλεσε την έκρηξη του κ. Πετρόπουλου ο οποίος δηλώνει στην «Π» πως η παράταξη «Συνδικαστική Αλλαγή» αίρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του νυν Προέδρου. Η ανακοίνωση του κ. Στελλάτου αναφέρει: «Σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την επίσκεψη του Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου με τη υποτιθέμενη «αμφίεση» θέλουμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

Οι Συνδικαλιστικές καταγγελίες και θέσεις, έχουν κύρος και αποτέλεσμα όταν γίνονται από θεσμικά όργανα που συνεδριάζουν(Συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας υπήρξε την Τρίτη…)και όχι από μεμονωμένους συνδικαλιστές, που έχουν επιλέξει το δρόμο της αυτοπροβολής και μόνο.

Πράγματι στη Συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης υπήρχε θέμα στην  ημερήσια διάταξη που αφορούσε τις πρακτικές ελέγχου της παρουσίας Συναδέλφων ,οι οποίες να τονίσουμε είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες,  και πάρθηκε απόφαση η οποία ήδη έχει δρομολογηθεί, αλλά το θέμα που πήρε αυτή τη δημοσιότητα, δεν ετέθη από κανένα μέλος του Δ.Σ

Να τονίσουμε εξ αρχής ότι το Σωματείο μας είναι κάθετα αντίθετο στον οποιοδήποτε καταστρατηγεί και δεν εφαρμόζει το ωράριο εργασίας, αλλά και κάθετα αντίθετο σε πρακτικές που δεν συνάδουν και δεν τιμούν ούτε τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο τη Διοίκηση.

Είναι όμως δυστύχημα κάποιοι, να λειτουργούν εξωθεσμικά και στο βωμό της δημοσιότητας να αφήνονται υπονοούμενα και να σπιλώνουν εργαζόμενους ότι απουσιάζουν από το χώρο εργασίας τους, τη στιγμή που το σύνολο των εργαζομένων με σθένος και αυταπάρνηση δίνει τον καλύτερό του εαυτό κάτω από αντίξοες και δύσκολες συνθήκες τις περισσότερες φορές.

Και αυτές οι κινήσεις είναι επίσης απαράδεκτες και καταδικαστέες που δεν έχουν στόχο την επίλυση των προβλημάτων, παρά μόνο μια επικοινωνιακή προσέγγιση χωρίς να προσδίδουν κάτι θετικό για τους εργαζόμενους.

Αυτό που προέχει σήμερα για το Νοσοκομείο μας, τους εργαζόμενους και περισσότερο για την κοινωνία είναι η λύση των προβλημάτων και όχι η ανάδειξη «ειδήσεων» που αποπροσανατολίζουν από τα μεγάλα προβλήματα»!

Αμεση η αντίδραση του κ. Πετρόπουλου ο οποίος μιλώντας στην «Π» δηλώνει πως «η παραπάνω ανακοίνωση δεν είναι απόφαση του Δ.Σ. αλλά του ιδίου του Προέδρου. Αρα ο ίδιος καταστρατηγεί αυτά για τα οποία μας κατηγορεί, αφού δεν κάλεσε σε συνεδρίαση το Δ.Σ. για να αποφασίσει». Ο νυν Πρόεδρος, κατά τον κ. Πετρόπουλο, «δεν αφουγκράζεται τα προβλήματα των εργαζομένων και εκδίδει ανακοινώσεις υπέρ των διοικούντων. Ως συνδικαλιστική Αλλαγή, διαχωρίζουμε την θέση μας από τον κ. Στελλάτο».