Βγάζουν πετρέλαιο οι βρύσες της Ζακύνθου – Αίτημα για να μπει σε νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αίτημα να κηρυχθεί η Ζάκυνθος σε κατάσταση έκτατης ανάγκης κατέθεσε ο δήμος Ζακύνθου μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τη μόλυνση του αγωγού υδροδότησης από πετρέλαιο.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Κυριακή, με εντολή του υπουργείου Υγείας σταμάτησε η υδροδότηση της πόλης μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα, ενώ οι δημότες παίρνουν νερό με υδροφόρες, σύμφωνα με τις αιτήσεις που καταθέτουν στο Δήμο, στο ισόγειο του Δημαρχείου που είναι ανοιχτό μέχρι τις 8 το βράδυ.

Advertisement

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζακύνθου, Γιώργο Στασινόπουλο, το πρόβλημα «προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στο δρόμο και το πετρέλαιο πήρε τον δρόμο του νερού της βροχής. Τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ. Ολο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια».

Όπως εξήγησε το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι «σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε και το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου». «Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών» πρόσθεσε ο κ. Στασινόπουλος.

Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΖ υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης και επίσης, προχώρησε στη Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι εισροής πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης.