Βασανιστήρια ασθενών με κόβιντ στον “Αγιο Ανδρέα”

Ασθενείς με κόβιντ και μάλιστα με υψηλό πυρετό υπόκεινται κυριολεκτικά σε βασανιστήρια. Γνωστή πατρινή αναγκάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με… 40 πυρετό και μας περιγράφει τι έπαθε όταν θέλησε να πάει στο Νοσοκομείο:

«Είμαι με κόβιντ από την Κυριακή (08/01) το βράδυ με 40,2 πυρετό! Την Τρίτη το πρωί πήγα στο νοσοκομείο γιατί συνέχισα να έχω υψηλό πυρετό 39,4. Καταρχάς, στο χώρο που είναι να μπεις στα επείγοντα για να κόψεις εισιτήριο υπάρχει μία νοσηλεύτρια η οποία δεν βρισκόταν στη θέση της και μόλις πήγα στον γκισέ να μου εκδώσουν εισιτήριο και τους είπα ότι έχω κόβιντ, μου βάλανε τις φωνές ότι δεν επιτρέπεται να μπω! Έστω και αν φορούσα κανονικά την προστατευτική Κ95 μάσκα μου.

Τέλος πάντων, μου λένε ‘περιμένετε έξω και θα ‘ρθει να πάρει τα στοιχεία σας ή νοσηλεύτρια’. Εγώ καθόμουν έξω και η νοσηλεύτρια εξυπηρετούσε άλλους ασθενείς και όταν της είπα ότι έχω σειρά μου, μου είπε… ‘εγώ καθορίζω ποια είναι τα επείγοντα’. Λες και με είχε ρωτήσει τι συμπτώματα έχω, αν έχω πυρετό, δύσπνοια ή οτιδήποτε άλλο.

Μετά έπρεπε να πάω στο κοντέινερ για το τεστ και ήμασταν έξι άτομα έξω από αυτό, κολλητά μια και έβρεχε και αναγκαζόμασταν να προσπαθούμε κάτω από ένα υπόστεγο της οροφής που είναι γύρω στα 50 εκατοστά να προστατευθούμε από τη βροχή που έριχνε εκείνη την ώρα! Και έριχνε αρκετή  βροχή. Ούτε αν έχουμε πυρετό τους ενδιέφερε, ούτε αν βήχουμε, ούτε τίποτα. Η γιατρός μέσα, δεν μπορώ να πω, ήταν ευγενέστατη. Μετά αφού μου έδωσε το παραπεμπτικό για να βγάλω ακτινογραφία έπρεπε να το δώσω στον σεκιουριτά, και εγώ να περιμένω έξω!

Και αφού με φώναξαν και τελείωσε η ακτινογραφία, μου είπαν ότι θα έπρεπε να περιμένω έξω ‘και θα σου πούμε πότε θα είναι η ακτινογραφία έτοιμη!’Έξω εννοείται πάλι σε ένα πολύ μικρό υπόστεγο γιατί από την άλλη μεριά ήταν οι πιο υγιείς ασθενείς!

Κι εγώ να ψήνομαι όλη αυτή την ώρα στον πυρετό!

Οπότε εγώ και μία άλλη κοπέλα με κόβιντ προσπαθούσαμε κάτω από ένα κομμάτι στέγαστρο μισό μέτρο να προστατευτούμε από τη βροχή και το κρύο και τονίζω με πυρετό…Μετά μου έκαναν εξετάσεις αίματος και μου είπαν ότι θα έπρεπε να περιμένω δύο ώρες να βγουν! Εννοείται πως έπρεπε να  περιμένω έξω στο κρύο και στη βροχή! Και φυσικά έφυγα και πήγα σπίτι μου να ξαπλώσω καθώς ήδη η υγεία μου είχε επιβαρυνθεί!

Σήμερα τόσες μέρες μετά είμαι πολύ καλύτερα, όμως σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να ζήσει όσα έζησα εγώ σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα. Θα πρέπει να σας ενημερώσω, και το άφησα για το τέλος, πως έχω περάσει καρκίνο. Ούτε το ιστορικό μου δεν φρόντισαν να μάθουν»!