ΑΧΑΪΑ: Χάθηκε όπλο από την Αστυνομία! Ανησυχία ότι… κάτι συμβαίνει

Αναταραχή έχει προκληθεί εδώ και αρκετές ημέρες στους κόλπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Πολιτείας», έχει διαπιστωθεί απώλεια αστυνομικού όπλου από αστυνομική υπηρεσία!

Πιο συγκεκριμένα, η απώλεια του όπλου καταγράφηκε στην αποθήκη φύλαξης οπλισμού της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αιγίου, γεγονός που όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό του Σώματος.

Μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει, και είναι σε εξέλιξη, Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία διατάχτηκε αμέσως προκειμένου να γίνει σε βάθος έρευνα και να εξακριβωθεί το πότε και υπό ποιες συνθήκες, αλλά κυρίως, με τίνος υπαιτιότητα, χάθηκαν τα «ίχνη» του αστυνομικού πιστολιού. Και πάνω απ’ όλα, βέβαια, να διαπιστωθεί το πού βρίσκεται τώρα το συγκεκριμένο όπλο.

Ως γνωστόν, σε τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου ανά τρίμηνο, διατάσσεται ο καθιερωμένος έλεγχος από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να καταγράφεται όλος ο εξοπλισμός των αστυνομικών υπηρεσιών και να συντάσσεται πλήρης αναφορά για την κατάσταση εξαρτήσεων αλλά και του οπλισμού καθώς και την χρέωση των όπλων είτε εκείνων που φέρουν οι υπηρετούντες αστυνομικοί, είτε όσων παραμένουν φυλασσόμενα σε ειδικά ερμάρια αποθηκών.

Σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες – νυν και πρώην αστυνομικούς – ουσιαστικά πρόκειται για μια καθιερωμένη και τυπική διαδικασία, κατά την οποία ο υπεύθυνος αξιωματικός συλλέγει, σε προφορικό επίπεδο, προσωπικές αναφορές από τους υφιστάμενους του, τσεκάροντας το σύνολο των όπλων τα οποία είναι χρεωμένα και προωθώντας την αναφορά του σε ανώτερο επίπεδο.

Όμως στην διαταγή που εστάλη προ μηνός από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ζητήθηκαν πιο εμπεριστατωμένες αναφορές γύρω από το σύνολο του οπλισμού ανά υπηρεσία και την κατάσταση του, φυσικά και το πόσα και σε ποιον είναι χρεωμένα, αλλά και πόσα και ποια όπλα (δηλ. αριθμοί σειράς) βρίσκονται φυλαγμένα στα αποθηκευτικά ερμάρια.

Έτσι, στη διάρκεια αυτού του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι απουσιάζει το αστυνομικό πιστόλι από την αποθήκη της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης του Αιγίου. Άμεσα ενημερώθηκε η τοπική ηγεσία και κατ’ επέκταση και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η άμεση αντίδραση ήταν να διαταχθεί  η διενέργεια Ε.Δ.Ε. η οποία ξεκίνησε προ εικοσαημέρου περίπου και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Παραμένει άγνωστη η ως τώρα πορεία της έρευνας η οποία καλείται να δώσει «απαντήσεις» στο πότε, πώς, γιατί και κυρίως από ποιον, «εξαφανίστηκε» το όπλο από την υπηρεσία. Προφανώς άπαντες οι αστυνομικοί όλων των βαθμίδων τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα, ωστόσο, δεν κατέστη εφικτό να επιτευχθεί η απόλυτη αποσιώπηση της υπόθεσης, ειδικά σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι αυτή του Αιγίου, όπου το θέμα έχει εδώ και μέρες αρχίσει να διαδίδεται με την «είδηση» να «ταξιδεύει» από στόμα σε στόμα και να επιβεβαιώνεται και από ένστολους.