ΑΧΑΪΑ: Απίστευτο συμβάν σε κηδεία! «περίμεναν» ναετοιμαστει το κενοταφιο για να ταφεί!

ια «γέλια και για κλάματα» είναι μόνο, το περιστατικό που συνέβη, προ ημερών, στο Αίγιο, αλλά από τις δημοτικές υπηρεσίες φρόντισαν κάποιοι επιμελώς και αιτιολογημένα (όπως αποδείχθηκε) να «θάψουν», αφού το συμβάν που ξετυλίχθηκε στο δημοτικό κοιμητήριο της πόλης, μόνο αποτροπιασμό για τη διαχείρισή του προκαλεί.

Ολα  συνέβησαν όταν ο Δήμος ενημερώθηκε από Γραφείο Τελετών, αλλά και τους οικείους αποβιώσασας ηλικιωμένης, για την ταφή της στο νεκροταφείο, απογευματινές ώρες, ενώ μέλη της οικογένειάς της ήρθαν και οι ίδιοι σε επαφή με ιδιώτη εργολάβο του χώρου, για να κανονίσουν τις απαραίτητες λεπτομέρειες. Του έδωσαν κρασί να πλύνει τα οστά του μακαρίτη συζύγου της νεκρής και να ετοιμάσει τα πάντα, ώστε να γίνει ταφή.

Αφού εψάλη η εξόδιος ακολουθία στον ναό των Ταξιαρχών, η πομπή αυτοκινήτων με αρκετό κόσμο που παρίστατο στην κηδεία, κινήθηκε προς το κοιμητήριο, όπου με έκπληξη οι συγγενείς της νεκρής διαπίστωσαν ότι ο Δήμος, διά του εργολάβου στον οποίο έχει παραχωρήσει το έργο ταφής, δεν είχε ετοιμάσει το «κενοτάφιο», ενώ ο ίδιος ήταν εξαφανισμένος.

Επικράτησε αναστάτωση, με τον κόσμο να περιμένει να γίνει η τελετή, η δε σορός της εκλιπούσης να παραμένει στο φέρετρο, εντός της νεκροφόρας.

Μετά από κινητοποίηση των παιδιών της θανούσης και την τηλεφωνική όχληση των αρμοδίων του Δήμου, κάποια στιγμή τελικά βρέθηκε ο ιδιώτης εργάτης και χρειάστηκε αναμονή περίπου 2 ωρών για να κάνει όσα δεν είχε πράξει, από κραυγαλέα του αμέλεια.

Λίγο έλειψε, μάλιστα, η ταφή να ματαιωθεί για την επόμενη μέρα, όσο η ώρα περνούσε, ερχόταν η δύση της ηλίου, με αποτέλεσμα παραλίγο να επέλθει το «απαγορευτικό» από την Εκκλησία, και η διαβασμένη νεκρή να παραμείνει άταφη και να μεταφερθεί σε ψυγείο.

Με τον πιο πολύ κόσμο να έχει αποχωρήσει, η οικογένεια πρόλαβε εν τέλει να ενταφιάσει το μέλος της, αφού πρώτα υπέμεινε μία επιπρόσθετη και απρόσμενη ψυχολογική και βιολογική ταλαιπωρία.

Το αποτέλεσμα -που «σπάει κόκκαλα» εκ μέρους του Δήμου- ήταν πως, αντί αυτός να δράσει αναλόγως «τιμωρητικά» για το πρωτοφανές περιστατικό… επέλεξε την άλλη μέρα να ανανεώσει τη σύμβαση του εργολάβου για 15 μήνες!