Αχαΐα: Σε γενική επιφυλακή η Αστυνομία μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

Σε γενική επιφυλακή βρίσκονται ήδη όλες οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε εντολή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όλοι οι αξιωματικοί και αστυνομικοί να βρίσκονται στις θέσεις τους. Μάλιστα όσοι αξιωματικοί βρίσκονταν στα Καλάβρυτα για την  επέτειο του Ολοκαυτώματος, ήδη επιστρέφουν στην Πάτρα.

Ταυτόχρονα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή κοντά σε σημεία όπου υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεντρώσεις ατόμων ή καλέσματα για κινητοποιήσεις.

ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο 16ΧΡΟΝΟΣ

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι για τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη, που έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Όπως έκαναν γνωστό οι γιατροί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, κατέληξε στις 10:10 το πρωί, παρά τις προσπάθειες που έκαναν να τον κρατήσουν στη ζωή. Η είδηση βρίσκει τον κατηγορούμενο αστυνομικό σε κατ’ οίκον περιορισμό να περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» στις 5/12/22 στις 2:02 π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου.»