Αυτός είναι ο Πατρινός που είχε γεμίσει την χώρα αναβολικά!

Ένας άνεργος επιτηδευματίας από την Πάτρα, ένας bodybuilder ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής αποτελούν το ελληνικό πλοκάμι διεθνικού κυκλώματος διακίνησης αναβολικών ουσιών το οποίο «έκοψαν» πρόσφατα τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Europol. 

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης τέτοιου είδους ουσιών το οποίο δρούσε στη χώρα μας για τουλάχιστον πέντε χρόνια και στο οποίο εμφανίζονται ως πελάτες 27 αθλητές διαφόρων αθλημάτων, 10 γυμναστές – προπονητές, 10 ιδιοκτήτες  γυμναστηρίων – χώρων άθλησης, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής και ένας ιδιοκτήτης φαρμακείου.

Ειδικότερα,   ως επικεφαλής της παράνομης διακίνησης στην Ελλάδα εμφανίζεται ένας άνδρας από την Πάτρα ο οποίος δήλωνε επιτηδευματίας χωρίς ωστόσο να εμφανίζει εισοδήματα. Ο άνθρωπος αυτός εισήγαγε τα αναβολικά από την Κίνα, τη Βουλγαρία και την Πολωνία, τα μετέφερε σε συγκεκριμένο χώρο και εν συνεχεία τα συσκεύαζε ο ίδιος και ξεκινούσε τις αποστολές των παραδόσεων.

«Δεχόταν παραγγελίες κυρίως μέσω μηνυμάτων στο κινητό του και μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Συσκεύαζε τα σκευάσματα που εισήγαγε από το εξωτερικό και στη συνέχεια έστελνε τα δέματα με courier στους πελάτες. Οι πελάτες του προέρχονταν από όλο τον κόσμο. Έστελνε και σε χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ» ανέφεραν στο kathimerini.gr πηγές με γνώση της υπόθεσης. Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε το προσωνύμιο “Πολ” και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τον “πρόδωσε” και η μεγάλη ζωή που τελευταία έκανε. Στην “πιάτσα” στην Πάτρα, λέγεται, πως ενώ εμφανιζόταν ως άνεργος, είχε αγοράσει μία πανάκριβη μηχανή, ενώ έκανε και πανάκριβες ανακαινήσεις στο σπίτι του αλλά και άλλα πολλά, χωρίς φυσικά να μπορεί να δικαιολογεί το “πόθεν έσχες”. Θα πρέπει να τονιστεί πως δεν ήταν ιδίατερα γνωστός στον χώρο των Πατρινών γυμναστηρίων.

Ως συνεργάτες του παραπάνω άνδρα εμφανίζεται ένας bodybuilder ιδιοκτήτης γυμναστηρίου από την Ξάνθη, ο οποίος μάλιστα, έχει κατά το παρελθόν συλληφθεί δύο φορές για παράνομη διακίνηση αναβολικών, καθώς και ένας επιχειρηματίας από τα Γιάννενα ο οποίος διατηρεί κατάστημα συμπληρωμάτων διατροφής.

«Ο Πατρινός δεν διακινούσε τις ουσίες μόνος του. Γινόταν διακίνηση τόσο μέσω του γυμναστηρίου στην Ξάνθη όσο και μέσω του πρωτεϊνάδικου στα Γιάννενα» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας οι οποίες έκαναν λόγο για διακίνηση τεράστιας ποσότητας αναβολικών στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Η έρευνα ήταν πολύμηνη ενώ τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τους αστυνομικούς που ανέλαβαν την έρευνα κρίθηκαν τόσο σοβαρά που αποφασίστηκε να υπάρξει επικοινωνία και συνδρομή της Europol.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό του μεγέθους του κυκλώματος είναι το γεγονός ότι οι έρευνες των διωκτικών αρχών διεξήχθησαν ταυτόχρονο σε τουλάχιστον 12 χώρες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ (Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Γαλλία, Κύπρος, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάλτα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ολλανδία και Λουξεμβούργο), καθώς και σε πέντε πόλεις στην Ελλάδα (Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ξάνθη, Ιωάννινα και Δράμα).

Τελικά τόσο ο άνεργος επιτηδευματίας, όσο και οι συνεργάτες του, ηλικίας 35, 47 και 51 ετών, συνελήφθησαν την Τρίτη 18 Ιανουαρίου. Όσον αφορά στα κέρδη του κυκλώματος αυτά ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ, ενώ η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Στις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις, οχήματα και εγκαταστάσεις , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

135.000 δισκία – αμπούλες με αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες,
124.620 ευρώ,
αεροβόλο πιστόλι και γεμιστήρα με 9 μεταλλικά σφαιρίδια,
σιδερογροθιά και σουγιάς,
9 κινητά τηλέφωνα και ψηφιακός δίσκος αποθήκευσης,
μεγάλη ποσότητα υλικού συσκευασίας και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.