Αυτοί είναι οι 6 Πατρινοί που καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης της Πισπιρίγκου

Στις 7 Φεβρουαρίου συνεδριάζει εκ νέου το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατηγορούμενης για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Ο εν διαστάσει σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης θα συνεχίσει την κατάθεσή του απαντώντας στις ερωτήσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια. Ο οποίος και χθες προσπάθησε “επικοινωνιακά” να αποδυναμώσει τα όσα είπε ο Δασκαλάκης: “Ο Μάνος Δασκαλάκης έβαλε πολλά αυτογκόλ χθες! Στις 7 Φεβρουαρίου, που είναι η επόμενη δικάσιμος, θα αντιληφθείτε την πραγματικότητα». Μάλιστα έκανε προσπάθεια να  «καταρρακώσει» το κίνητρο που έχει περιγράφει στο παραπεμπτικό βούλευμα. «Τα περιμέναμε όλα. Εκείνο που δεν περιμέναμε ήταν αυτό που είπε χθες ως κίνητρο. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η κυρία κατηγορουμένη αφαίρεσε την ζωή των τριών παιδιών για  να κερδίσει τον σύζυγό της. Αν εσείς μετά απ’ αυτά που ακούσατε χθες καταλάβατε ότι αυτό το κίνητρο επαληθεύτηκε… νομίζω ότι καταρρακώθηκε. Εμφανίστηκε πλέον ο κύριος Δασκαλάκης χθες να επιφορτίζει στην προσωπικότητα της κυρίας κατηγορουμένης την αιτία της διαλύσεως της οικογενείας, λέγοντας ότι τον απάτησε και δεν μπορούσε να την συγχωρέσει. Μας εξέπληξε χθες! Την πραγματικότητα θα την αντιληφθείτε στις 7 του μηνός. Κάποιοι έχουν δημιουργήσει μία εντύπωση ότι δήθεν η κατηγορουμένη ‘πέθαινε’ για τον κύριο Δασκαλάκη και εξαιτίας του πάθους και της εμμονής της -γράφει το παραπεμπτικό βούλευμα- έκανε αυτά που έκανε. Θα αντιληφθείτε ότι αυτό είναι ένα μύθευμα, που κατασκεύασε ο εισαγγελέας, που πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά», είπε αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι ο Δασκαλάκης μίλησε για εμμονική συμπεριφορά της κατηγορουμένης, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε πως «επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτά δεν αποδεικνύονται πουθενά» και πρόσθεσε ότι «όταν ένας ορκίζεται άλλα πράγματα, όταν ξαναδίνει κατάθεση και ορκίζεται άλλα πράγματα, όταν ξαναδίνει κατάθεση στο δικαστήριο και ορκίζεται άλλα πράγματα, δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος». «Τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν τελείως διαφορετικά πράγματα απ’ αυτά που ισχυρίστηκε ο κύριος Δασκαλάκης», σημείωσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σχετικά με τα περί 4ης εγκυμοσύνης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως «γι’ αυτό είπα ότι ήταν γεμάτη αντιφάσεις αυτή η κατάθεση. Ο ίδιος ο κύριος Δασκαλάκης, επειδή είναι και ποδοσφαιριστής, έβαλε πολλά αυτογκόλ χθες. Ήταν τερματοφύλακας, δεν απέκρουσε κανένα… είναι δυνατόν μία γυναίκα εμμονική να πάει με άλλον άνδρα και να το ανακαλύψει κρυφά ο σύζυγος;».

Από την πλευρά του ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται να υποστηρίζει πως δεν “κάμπτεται” από τέτοια και εμμένει στα όσα κατέθεσε.

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ

Στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας εκφωνήθηκαν και τα ονόματα των μαρτύρων υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν να καταθέσουν συγγενικά πρόσωπα, δύο φυσικοθεραπευτές από την Πάτρα, Ιατροδικαστές και κάποιοι άλλοι επιστήμονες. Συγκεκριμένα ως μάρτυρες υπεράσπισης της κατηγορουμένης θα εμφανιστούν οι:

Δήμητρα Πισπιρίγκου (αδελφή)

Ελένη Λεγάτου (μητέρα)

Ο πατριός της

Ο θείος της

Φώτιος Δούβρης (Πατρινός φυσικοθεραπευτής)

Σπύρος Τσιρώνης (Πατρινός φυσικοθεραπευτής)

Χρήστος Κραβαρίτης (ιατροδικαστής)

Γεώργιος Σιδεράς (Γιατρός – Μάρτυρας ειδικών γνώσεων)

Αριστείδης Τσατσάκης (τοξικολόγος)

Ιωάννης Αϊβατίδης (Ιατροδικαστής)

Ανδρέας Καραμέρης (παθολογοανατόμος)

Ουρανία Δημακοπούλου (Ιατροδικαστής)