Αυτά είναι τα τρία ακίνητα της Αχαϊκής που βγαίνουν “στο σφυρί” την Μεγάλη Τετάρτη

Στις 12 Απριλίου (Μεγάλη Τετάρτη) βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τρία τουλάχιστον ακίνητα που ανήκαν στην αλήστου μνήμης Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα

Πρόκειται για ακίνητα της υπό ειδική εκκαθάριση Τράπεζας τα οποία «βγάζει» σε πλειστηριασμό η PQH, δηλαδή ο φορέας που ιδρύθηκε το 2016 απ’ την Τράπεζα της Ελλάδας ως «Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής» για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Αχαϊκή.

Ποια είναι τα τρία ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί; 

  • Στις 12 Απριλίου, λοιπόν, αγροτεμάχιο 1,456 τετραγωνικών στη θέση «Δάφνη», στα Καλύβια Βαρθολομιού Ηλείας, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3.500 ευρώ. 
  • Την ίδια μέρα, κατοικία 155 τετραγωνικών μέτρων, με υπόγειο 106 τ.μ., στη θέση Μαυρομανδήλα, στο Πετρωτό του Δήμου Πατρέων, με αρχική τιμή τα 104.000 ευρώ.
  • Επίσης, την ίδια μέρα οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν προσφορά και για μια άλλη κατοικία, πάλι στην περιοχή του Πετρωτού, επιφάνειας 147 τετραγωνικών μέτρων, με υπόγειο 106 τ.μ., με αρχική τιμή προσφοράς τα 99.000 ευρώ. 

Και εξ όσων μαθαίνουμε σύντομα θα βγουν και άλλα ακίνητα της Αχαϊκής σε πλειστηριασμό, όπως για παράδειγμα, αν οι πληροφορίες μας είναι ακριβείς, μεγάλο επαγγελματικό ακίνητο στην περιοχή της Παραλίας Πατρών (παλιά βιοτεχνία), σε οικόπεδο που προσεγγίζει τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα. 

Να θυμίζουμε, ακόμα, ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Αχαϊκής Τράπεζας είναι ακόμα μετέωρη. 

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα, ο Σύλλογος Μεριδιούχων της Τράπεζας (Αθ. Μπέλλας, Α. Παπαδόπουλος), με τη συνδρομή του πατρινού δικηγόρου Βασίλη Μάρκου, κατέθεσε αίτηση στον Εισαγγελέα Εφετών Πάτρας ζητώντας την άμεση πρόοδο της δίκης η οποία έχει διακοπεί για τον προσεχή Μάϊο, με περισσότερους από 80 κατηγορούμενους.