Ασφυκτική η πίεση τα νοσοκομεία της Πάτρας – Ανοίγει το Σάββατο νέα Μονάδα ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ

Κλιμακώνεται η πίεση στο Σύστημα Υγείας με εκθετική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων με άγνωστο ακόμα πότε θα επιτευχθεί η περίφημη καμπύλη κορύφωσης της πανδημίας, ώστε να αρχίσει η σταδιακή απομείωση νοσηλειών.

Σε ασφυκτικό κλοιό τα δύο Νοσοκομεία της πόλης με τον όγκο των βαρέως νοσούντων ασθενών όλης της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων να μεταφέρεται στην Πάτρα λόγω αδυναμίας των Περιφερειακών Νοσοκομείων να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες και ειδικότερα των χρηζόντων ΜΕΘ covid ασθενών.

Nέα μονάδα ΜΕΘ με έξι πρόσθετες κλίνες θα ανοίξει έως το Σάββατο στο ΠΓΝΠ υπό την κλιμακούμενη πίεση της πανδημίας η οποία επιτάσσει αυξημένες νοσηλείες σε ΜΕΘ.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες  οι ΜΕΘ covid έχουν υπερκαλυφθεί και μικρός αριθμός διασωληνωμένων ασθενών στο ΠΓΝΠ βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με συνθήκες ΜΕΘ ώστε να τους παρέχεται απόλυτη νοσηλειακή κάλυψη, κατόπιν υπεράνθρωπων προσπάθειών της διοίκησης και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και οι διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων Δημήτρης Μπάκος και Ηλίας Θεοδωρόπουλος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε η κατάσταση να συνεχίσει να παραμείνει διαχειρίσιμη.