“Αρπάχτηκαν” στην Πλ. Γεωργίου – Αγγελόπουλος κατά Αγγελοπούλου

Από ένταση σημαδεύτηκε η δράση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι «ΣΦήγΚΕΣ» στην Πάτρα στο πλαίσιο της διήμερης δράσης που διοργανώνουν με τίτλο «Πανσέληνος των Λουλουδιών».

Ένα δημιουργικό «βουητό» προκάλεσε το ενδιαφέρον των Πατρινών, οι οποίοι σταματούσαν για να δουν μία  άνθινη- κατασκευή άρμα που επιμελήθηκαν ο γλύπτης Φώτης Στεργίου και ο ανθοδέτης Γιώργος Σταυρόπουλος. Την κατασκευή πλαισίωσαν οι «ΣΦήγΚΕΣ», αλλά και οι «κρουστ.Α.λήτες» Νίκος Φορλίδας, Κώστας Κονδύλης, Γιώργος Μπαράκος και Ακης Χατζημικές δίνοντας τον ρυθμό.

Στην πλατεία Γεωργίου όμως υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν και να μην ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της δράσης τους. 

Όπως ανέφερε   η Βικτωρία Αγγελοπούλου, «στο δρόμο πήγε πολύ καλά. Οι συμπολίτες μας χειροκροτούσαν, κι εμείς εξηγούσαμε ποιες είναι οι «σφήκες» και ποιος είναι ο σκοπός μας, ότι θέλουμε να κινητοποιηθεί η πόλη και η επιχειρηματικότητα.

Μας σταματούσαν, έδειχναν ενδιαφέρον και υποστήριξη. Στην πλατεία Γεωργίου όμως είχαμε ένα ατυχές περιστατικό, αν και είχαμε άδεια από τον δήμαρχο. Την είχα μαζί μου. Θέλαμε να δει ο κόσμος το άρμα στην πλατεία, να φωτογραφηθούν τα παιδιά αλλά δυστυχώς οι κύριοι του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, με σπρωξιές μας πέταξαν έξω από την πλατεία. Μας έβριζαν και υποχρεωθήκαμε να φύγουμε χωρίς να ολοκληρώσουμε τη δράση και το πρόγραμμα μας. Δεν πειράζει όμως περισσότερο εκτίθεται ο δήμαρχος παρά εμείς από αυτό το γεγονός. Στεναχωρήθηκα σίγουρα αλλά ο δήμαρχος είναι αυτός που εκτέθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ πραγματοποιούσε στην πλατεία Γεωργίου εκδήλωση κατά της παρουσίας του πρέσβη Πάιατ στην Πάτρα.