Απειλεί με εξώδικα και μηνύσεις ο Πρύτανης αν δεν δοθεί λύση στις εικόνες συνωστισμού

Οργή και αγανάκτηση, για τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες και πιο συγκεκριμένα από την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιου της Πάτρας.  Εκατοντάδες φοιτητές στριμωγμένοι σε προαστιακό και Αστικό ΚΤΕΛ , με το Αστικό ΚΤΕΛ να προσπαθεί αυξάνοντας τα δρομολόγια να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας σχολίασε τις εικόνες συνωστισμού εν μέσω  πανδημίας μιλώντας στον MAX fm και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο , κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» το πρωί της Παρασκευής. Εμφανίστηκε αγανακτισμένος από την κατάσταση που επικρατεί και ζήτησε την μεριμνά από τους αρμοδίους για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

 Αποκάλυψε μάλιστα πώς αν δεν υπάρξουν άμεσες ενέργειες για την διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και προστασίας ,με πύκνωση των δρομολογίων, στην επόμενη σύγκληση της Συγκλήτου το θέμα θα συζητηθεί με στόχο να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες από πλευράς του Πανεπιστημίου της Πάτρας για το θέμα , ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμη και σε εξώδικα και μηνύσεις.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας κατήγγειλε την στάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ κάλεσε το Αστικό ΚΤΕΛ να συνεχίσει την προσπάθεια του , προγραμματίζοντας ακόμη περισσότερα δρομολόγια.

Οι φοιτητές καθώς και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών όπως ανέφερε ο κ. Μπούρας  «προσφέρουν» στην Πάτρα έσοδα , αποτελούν οικονομική πηγή για την πόλη. Πιο συγκεκριμένα όπως τονισε χαρακτηριστικά ,κάθε μέρα οι φοιτητές δίνουν στην πόλη περίπου 1.000.000 ευρώ και το προσωπικό του Πανεπιστημίου της Πάτρας περίπου 70 εκ. ευρώ το χρόνο.