ΑΝΩ ΠΟΛΗ: Η “Αρχαιολογική” ξεμπλοκάρει τα έργα

«Πράσινο» φως έχει δώσει η εφορία αρχαιοτήτων στον Δήμο και στον εργολάβο της Άνω πόλης για να προχωρήσει οι εργασίες ανάπλασης στα δύο από τα τέσσερα σημεία που είχαν βρεθεί αρχαία.

Πρόκειται για τα σημεία βορειανατολικά του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και στην Δεξαμενή του Κάστρου όπου οι εργασίες ανάπλασης  είχαν σταματήσει εδώ και αρκετούς μήνες για να προχωρήσουν οι εργασίες από τους αρχαιολόγους.

Οι αρχαιολόγοι ολοκλήρωσαν έτσι τις εργασίες τους στα σημεία αυτά και πλέον ο Δήμος θα πρέπει να τα σκεπάσει για να μπουν τα συνεργεία του εργολάβου της ανάπλασης και να συνεχιστεί το έργο.

Είναι τα πρώτα σημεία όπου είχαν βρεθεί αρχαία και τα οποία ξεμπλοκάρουν, ενώ μένει να δούμε τι θα γίνει με τα άλλα δύο, αυτό κοντά στον ναό των Εισοδίων και αυτό δίπλα από το Ρωμαϊκό Ωδείο, στην οδό Σωτηριάδου.

Το τελευταίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολα θα δοθεί πίσω στην πόλη, αλλά θα μετατραπεί σε προέκταση του Ρωμαϊκού Ωδείου όταν και πάλι το μνημείο ανοίξει τις πύλες του, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί το έργο αναστήλωσης και συντήρησης του.