Αλλάζει όψη η Κάτω Πόλη – Πέφτουν υπογραφές

Ζήτημα λίγων 24ωρων είναι πια η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου ανάπλασης της κάτω πόλης. Του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, δηλαδή, που αναμένεται να αλλάξει όψη ριζικά!

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής και Αναπληρωτή Δημάρχου, κ. Χρήστο Κορδά, οι υπογραφές θα μπουν πολύ σύντομα κι έτσι θα ανάψει το πράσινο φως για το ξεκίνημα των εργασιών. Που σε συνδυασμό με την ανάπλαση της Άνω πόλης η οποία ήδη προχωρά με γοργούς ρυθμούς, φιλοδοξείται ότι θα σηματοδοτήσει αλλαγή σελίδας για την πόλη.

Θυμίζουμε βέβαια ότι το έργο έχει περάσει από «σαράντα» κύματα μετά την παραίτηση του εργολάβου, την επανεκκίνηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για επανα-δημοπράτηση και την ανάληψη του, εν τέλει, από τον ίδιο εργολάβο που είχε παραιτηθεί.

Το θέμα είναι ότι η προετοιμασία σε τυπικό – γραφειοκρατικό επίπεδο καταλήγει. Έστω και μετά από διαδοχικές αναβολές, αφού ήταν να ξεκινήσει στην αρχή του έτους, μετά, προς τον Σεπτέμβρη με Οκτώβρη και τελικά φτάνουμε στις αρχές του επόμενου χρόνου, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Αν και όπως διαβεβαιώνεται για πολλοστή φορά (κάτι που εξ αρχής είχε αποκαλύψει με δημοσιεύματά της η «Πολιτεία») η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή είναι ότι η δημοτική αρχή έκανε σύντμηση του χρόνου παράδοσης του έργου στο νέο τεύχος που ετοίμασε, από δύο έτη στον 1,5 χρόνο. Δηλαδή, η Αντιδημαρχία Αρχιτεκτονικού Έργου και Έργων Υποδομή αφαίρεσε το εξάμηνο της χρονοτριβής των παραιτήσεων και επαναδημοπρατήσεων, ώστε το έργο να πρέπει να ολοκληρωθεί στον αρχικό προβλεπόμενο χρόνο.

Γεγονός που πρακτικά σημαίνει, όπως τονίζει και ο κ. Κορδάς, ότι «οι χρηματοδοτήσεις που ούτως ή άλλως είναι εξασφαλισμένες, δεν χάνονται».