ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Ποιοι ευθύνονται για την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών

Μπορεί οι Πατρινοί οδηγοί να βιώνουν το 2021 τον Γολγοθά στην διασταύρωση Παπανδρέου – Βενιζέλου – Ακρωτηρίου, όμως   όλα ξεκίνησαν το 2015! Απλά η καταγγελία του 2015 τεκμηριώθηκε και «υλοποιήθηκε»… το 2021! Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πολίτης εν έτει 2015 διαπίστωσε πως κακώς τα ερχόμενα από την Παπανδρέου οχήματα στρίβουν αριστερά στην άνοδο της Βενιζέλου και τα προερχόμενα από την Ακρωτηρίου ΙΧ στρίβουν ταυτόχρονα αριστερά στην κάθοδο της ίδιας οδού.

Ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν μεγάλος καθώς την ίδια στιγμή δύο οχήματα μπορεί να πήγαιναν ευθεία και άλλα δύο να «συναντηθούν» στη μέση της διασταύρωσης και οι 4 οδηγοί να συνεννοούνται… με τα μάτια… για το ποιος θα περάσει πρώτος! Η καταγγελία έγινε στην Τροχαία, άνδρες της οποίας έκαναν αυτοψία και ζήτησαν με έγγραφό τους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (επί Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα» να εξετάσει το θέμα. Η τότε Περιφερειακή Αρχή έδωσε εντολή για μετρήσεις.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2018 το θέμα ανακαινήθη και μάιστα υπήρξε και παρέμβαση Εισαγγελέα για την τριετή καθυστέρηση και την ολιγωρία. Οντως άμεσα εστάλη ο φάκελος στο Υπουργείο και στο τέλος της χρονιάς οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα έδωσαν την εντολή… να αλλάξει η ρύθμιση των φαναριών! Όμως εκείνη την εποχή δεν υπήρχε καμία εργολαβία σε εξέλιξη για φωτεινούς σηματοδότες και μάλιστα, όπως θυμόμαστε, είχε «κολλήσει» μέχρι και η αποκατάσταση των συχνών βλαβών στα φανάρια. Το 2019 έγιναν εκλογές, αναδείχθηκε νέα περιφερειακή αρχή και το 2021 ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομάτης… βρήκε «εργολαβία»! Και φυσικά έπρεπε να εφαρμόσει την απόφαση του Υπουργείου! Και από εκείνη την ημέρα (εδώ και μία εβδομάδα) ο Γολγοθάς των οδηγών ξεκίνησε! Μέχρι και 23 λεπτά της ώρας είναι η αναμονή για να περάσει κάποιος τα φανάρια αν βρίσκεται στις οδούς Ακρωτηρίου ή Γεωργίου Παπανδρέου. Σε κάποιες περιπτώσεις επί της Παπανδρέου η ουρά ξεκινά από την συγκεκριμένη διασταύρωση και φθάνει… μέχρι τα φανάρια του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας».

«Είδαμε το πρόβλημα και αποφασίσαμε να δράσουμε αμέσως. Επί τρεις ημέρες πριν την Εθνική μας Επέτειο έγιναν αλλεπάλληλες μετρήσεις. Συντάσσουμε νέο αίτημα προς το υπουργείο ώστε να αλλάξει και πάλι η ροή των φωτεινών σηματοδοτών. Ευελπιστώ ότι θα πάνε όλα καλά και είμαστε αποφασισμένοι ως Περιφερειακή Αρχή να μην αφήσουμε να «εκκρεμεί» το αίτημα 3 χρόνια! Θα το πάμε χέρι χέρι» δηλώνει ο κ. Μαυρομμάτης.

Το υπουργείο αναμένεται να συντάξει νέο πρόγραμμα λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών αλλά μέχρι να εφαρμοσθεί οι οδηγοί… θα υποφέρουν! Και αυτό εκτιμάται ότι θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες ακόμη… αν πάνε όλα καλά! Αν υπερισχύσει η γραφειοκρατία, τότε μπορεί και το 2022… να μην έχει λυθεί το ζήτημα. Μπορεί άραγε η Περιφέρεια να παρέμβει και να «διορθώσει» μόνη της το πρόβλημα; «Αν για οποιοδήποτε λόγο πειράξουμε τους χρόνους στα φανάρια και γίνει τροχαίο ατύχημα, τότε είναι βέβαιο ο αρμόδιος της Περιφέρειας θα έρθει αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη!