Ακριβά θα στοιχίζουν τα ψώνια από super market για τους ανεμβολίαστους! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Εως την ερχόμενη Τετάρτη κυβέρνηση και επιστήμονες θα έχουν κάνει αποτίμηση της απόδοσης των μέτρων που εφαρμόζονται ήδη και θα πάρουν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Οι ανεμβολίαστοι θα έρθουν αντιμέτωποι με μία δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση, εφόσον αποφασιστεί, όπως αναμένεται, να κάνουν πυκνά rapid test (τουλάχιστον 3 εβδομαδιαίως) για τις δραστηριότητες τους.

Αν η υγειονομική εικόνα της χώρας “κοκκινίσει” ακόμη περισσότερο, στο τραπέζι είναι να χρειάζονται rapid test ακόμη και για την είσοδο τους στα super market.

Κυβερνητικές πηγές αποκλείουν το σενάριο να τους απαγορευτεί εντελώς η φυσική παρουσία και να χρειαστεί να  προμηθεύονται αγαθά μόνο ηλεκτρονικά, όπως και την απαγόρευση της φυσικής παρουσίας στα φαρμακεία, καθώς η παραμονή της εκεί είναι σύντομη, με ελάχιστα άτομα στο εσωτερικό τους και πάντα με μάσκες.

Ποιο είναι εκείνο το σημείο που θα σημάνει στροφή 180 μοιρών στη στρατηγική της κυβέρνησης, με μέτρα που θα οδηγούν σε ολικό lockdown στους ανεμβολίαστους αλλά και σε περιοριστικά μέτρα που θα “ακουμπούν” και τους εμβολιασμένους;

«Αν και εφόσον το Ε.Σ.Υ. κρασάρει», όπως δηλώνει κυβερνητικός παράγοντας. Αυτό πρακτικά αυτό σημαίνει να μην υπάρχει καμία κλίνη Μ.Ε.Θ. σε κανένα νοσοκομείο δημόσιο και ιδιωτικό και κανένα covid κρεβάτι… Αυτή τη στιγμή η πληρότητα στις Μ.Ε.Θ. της Θεσσαλονίκης φτάνει στο 97%, ενώ ανά την επικράτεια φτάνει το 88%.

Μόνο σε αυτή την περίπτωση, επιμένουν οι ίδιες πηγές, αλλάζει η στρατηγική της κυβέρνησης, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο να υπάρξει οριζόντιο lockdown.