ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ: Το παιδί μου έπρεπε να το διασωληνώσουν νωρίτερα! Πως κατέρρευσε το κοριτσάκι

«Είδα τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τρέχουν πάνω στο δωμάτιο για να παραλάβουν το παιδί και μετά είδαμε μια καθυστέρηση περίπου μισής ώρας γιατί το παιδί δεν είχε διασωληνωθεί» υποστηρίζει ο πατέρας του 20 μηνών κοριτσιού που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στην Πάτρα.

Απαντήσεις ζητούν οι γονείς του παιδιού που είχε διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό. Ο πατέρας της μικρής Διονυσίας Παναγής Κουρκουμέλης, ξέσπασε και καταγγέλλει ότι άργησαν να διασωληνώσουν το παιδί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Η μικρούλα κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της μητέρας της στο σπίτι τους.
Με ασθενοφόρο το κοριτσάκι αρχικά μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων και από εκεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Όπως λέει ο πατέρας του παιδιού, εκεί ενημερώθηκε από τον διευθυντή της Μονάδας Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, ότι παρέλαβαν το παιδί εγκεφαλικά νεκρό.

Συγκλονίζουν οι περιγραφές του πατέρα του βρέφους:  «Το παιδί έπρεπε να διασωληνωθεί πολύ νωρίτερα. Στο νοσοκομείου του Καραμανδάνειου δεν υπήρχε αναισθησιολόγος, ενώ υπήρχε στην εφημερία, στο νοσοκομείο δεν υπήρχε. Αρνήθηκε ο αναισθησιολόγος να κάνει τη δουλειά του από ότι μας είπαν. Εγώ είδα με τα μάτια μου 10:20 με 10:30 περίπου να έρχεται το ΕΚΑΒ να παραλάβει το παιδί. Είδα τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τρέχουν πάνω στο δωμάτιο για να παραλάβουν το παιδί και μετέπειτα είδαμε μια καθυστέρηση περίπου μισής ώρας γιατί το παιδί δεν είχε διασωληνωθεί. Ήταν ανοιχτά τα ματάκια του, είχε μια δυσλειτουργία, δεν μπορούσε να κουνήσει χεράκια ποδαράκια, υποθέσαμε πως είναι από την εξάντληση. Το δικό μας παιδί έφυγε αλλά να μην φύγουν τα επόμενα».

Οι γονείς αναμένεται να κινηθούν νομικά για την καθυστέρηση όπως καταγγέλλουν στη διασωλήνωση του παιδιού.

Η νεκροψία νεκροτομή στη σορό του παιδιού θα γίνει την Παρασκευή.