«Ήρθε η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ως δια μαγείας ο Δασκαλάκης επέστρεψε σπίτι» – Κατακεραύνωσε την κατηγορούμενη η Εισαγγελέας

«Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ο κ. Δασκαλάκης ως δια μαγείας επιστρέφει στην κυρία κατηγορούμενη για να το αντιμετωπίσουν μαζί», δήλωσε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της η εισαγγελέας στη δίκη Πισπιρίγκου.

«Και το ζευγάρι είναι ξανά μαζί για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση», συμπλήρωσε η εισαγγελέας, που ξεκίνησε την αγόρευσή της στη δίκη για την υπόθεση Πισπιρίγκου το πρωί της Πέμπτης (25.01.24).

Στην έναρξη της αγόρευσής της, η εισαγγελέας τόνισε ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη της δίκης με σχεδόν 89 περίπου συνεδριάσεις και με την εξέταση σχεδόν 60 μαρτύρων, είναι και έτοιμη να αγορεύσει επί της ενοχής ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναλύοντας τους λόγους για τη θέση της.

Η εισαγγελική λειτουργός ξεκίνησε την εισήγηση της, αναφέροντας: «Είναι η ώρα να μιλήσει και η δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή, γιατί μέχρι τώρα έχουν μιλήσει μόνο οι άλλοι ειδικοί ή μη».

Όπως εξήγησε, η δίκη αυτή δεν έχει δύσκολα νομικά ζητήματα, αλλά ιατρικά, ενώ σχολίασε και το χαρακτηρισμό της «εμβληματικής δίκης» που έχει δοθεί. «Δεν ξέρω γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός, μόνο ίσως γιατί αφαίρεσε τη ζωή της 8χρονης κόρης της» είπε, επισημαίνοντας ότι: «Αυτό που θα μας οδηγήσει στην ενίσχυση του τεκμηρίου αθωότητας ή στην ανατροπή του είναι ό τι ακουστεί εδώ. Κύριο μέλημα απόδειξη ουσιαστικής αλήθειας».

Επικαλούμενη την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, η εισαγγελέας άρχισε να εξιστορεί τα γεγονότα της υπόθεσης, τονίζοντας: «το ζευγάρι είχε μια ομαλή ζωή με σκαμπανεβάσματα. Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε την κατηγορούμενη ως μια άψογη μητέρα και μάλιστα ότι εκείνη φρόντιζε την Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια. Είχαν πολλές περιόδους διάστασης που απομακρυνόταν και επέστρεφε από την οικογενειακή κατοικία».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

Όσον αφορά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο την 8η Απριλίου του 2021 λόγω σπασμών – όπως υποστηρίζει η κατηγορούμενη ότι δεν ήθελε να επιστρέψει σπίτι της και κλείστηκε σε ένα ξενοδοχείο, λέγοντας στην αδελφή της να δώσει το παιδί στο σύζυγό της – η εισαγγελέας τόνισε: «Ότι πρόκειται για περιστατικό σπασμών καταρρίπτεται από την κλινική εικόνα του παιδιού. Η κλινική εξέταση ήταν άψογη στις 8 Απριλίου. Αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο. Στο νοσοκομείο ήξεραν το ιστορικό της οικογένειας και ήθελαν να εξεταστεί πλήρως».

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, σημειώνοντας πως δεν προέκυψε από τις εξετάσεις ότι είχε κάποιο πρόβλημα. «Ήταν ήπια τα συμπτώματα», ανέφερε.

Η εισαγγελική λειτουργός, ωστόσο, δικαιολόγησε την ανησυχία του παιδιού λόγω της κατάστασης που βίωνε μετά την απώλεια των δυο αδελφών της αλλά και εξαιτίας της επεισοδιακής σχέσης των γονιών της για την οποία είχε ενημερωθεί από τη μητέρα της. «Είχε δηλητηριάσει το παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κατηγορούμενη ενώ έχει χάσει, ήδη, δυο παιδιά κάνει αναρτήσεις στα σόσιαλ και ενδιαφέρεται αν ο κ. Δασκαλάκης φορά τη βέρα του. Τι κάνει ο κ. Δασκαλάκης έξω που κυκλοφορεί ενώ το παιδί νοσηλεύεται… Έχει ανησυχία αν φοράει βέρα και δηλώνει παντρεμένος στο φέισμπουκ… Έχει βάλει το παιδί της σε μια θέση να απολογείται γιατί ζητά να δει τον μπαμπά της. Μαγνητοφωνεί το παιδί και λέει ευθαρσώς στο παιδί ότι τη φέρνει σε δύσκολη θέση…

Και αναρωτιόμαστε γιατί το παιδί ήταν σε αυτή την κατάσταση, πεταγόταν το βράδυ και της έλεγαν για παιδοψυχολόγο;

Είναι φυσιολογικό ενώ νοσηλευόταν να της λέει γιατί το κανείς αυτό σε εμένα και τον μπαμπά;

Το πρώτο τηλεφώνημα που κάνει εκείνο το πρωί πριν την πάει στο νοσοκομείο είναι στο δικηγόρο της να του πει πως το παιδί νοσηλεύεται που το ήξερε;» τόνισε η εισαγγελέας οποία χαρακτήρισε ηρωίδα την Τζωρτζίνα. «Η Τζωρτζινα ήταν δυνατό παιδί πραγματική ηρωίδα…», είπε και συνέχισε:

«Είναι δυνατό να μην πάρεις αμέσως τον πατέρα του παιδιού σου ότι μπήκε στο νοσοκομείο; Να παίρνεις το δικηγόρο σου πρώτα; Υποτίθεται τρόμαξε τόσο πολύ που έφυγαν όπως ήταν από το σπίτι! Μετά από λίγο έφυγε να πάρει ρούχα! Το παιδί νοσηλευόταν και κάθισε η θεία και όχι ο πατέρας! Σε ποια ζυγαριά μπαίνουν αυτά τα δυο; Πώς επιλέγουμε δηλαδή τη θεία αντί του πατέρα; Τι θα λέγαμε μετά αν πάθαινε κάτι το παιδί; Η μητέρα πήγε να πάρει τα πράγματα από το σπίτι, ο πατέρας είναι έξω γιατί δεν τον θέλει το παιδί και είναι μέσα η θεία;».

Σε έντονο ύφος απάντησε στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι δεν έπρεπε να συνεχιστεί η ΚΑΡΠΑ από τον εντατικολόγο καθώς υπήρχε κίνδυνος το παιδί να γίνει παραπληγικό κάνοντας λόγο για «λάσπη» σε βάρος του.

«Αλίμονο στην κοινωνία μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν την ανάνηψη γιατί δεν θα είναι τέλειοι άνθρωποι! Ποιος θα το κρίνει αυτό;! Ποιος θα κρίνει αν οι άνθρωποι ΑΜΕΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Και η κατηγορούμενη είπε πως ήθελε πίσω το παιδί της και δεν την ένοιαζε. Πως κρίνουμε και πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο; Πως είναι δυνατό να λέγεται αυτό; Εγώ τον συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο!» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Είναι ευτύχημα που επανήλθε η μικρή Τζωρτζίνα. Ο κ. Χασαπόπουλος απέδειξε ότι ήταν ένας γιατρός και άνθρωπος με Α κεφάλαιο».

Η εισαγγελέας εξέφρασε τη θέση πως δεν καθυστέρησαν οι γιατροί μα επέμβουν αλλά η Ρούλα Πισπιρίγκου να ειδοποιήσει ότι το παιδί έχει πρόβλημα.

«Είδε το παιδί να ανασηκώνεται, να βγάζει ένα ρόγχο και χτυπούσε το κουδούνι. Πήγε στο γραφειο των γιατρών δίχως να φωνάξει, δίχως να κάνει φασαρία και ανακοινώνει απλώς πως χτυπάει το οξύμετρο. Τη σοβαρότητα της κατάστασης κατάλαβαν οι γιατροί μόλις είδαν τη νοσηλεύτρια να βγαίνει έντρομη» περιέγραψε τονίζοντας πως δεν επέχει σημασία τι ώρα ειδοποιήθηκε ο εντατικολόγος . «Ο κ. Χασαπόπουλος το παιδί το επανάφερε… Γνωρίζουμε τι ώρα ενημερώθηκε ακριβώς και τι ώρα ο Δασκαλάκης; Γνωρίζουμε αν ένας από τους δυο ενημερώθηκε πιο νωρίς; Η κατηγορούμενη δε θυμάται χρόνους… το παιδί ήταν εντός του νοσοκομείου. Υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό να ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ. Ο αναισθησιολόγος βρήκε ένα παιδί νεκρό. Ο Χασαπόπουλος είπε ότι βρήκε αρκετό σάλιο που εμπόδιζε την ανάνηψη γεγονός που του φάνηκε ανεξήγητο» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός και συνέχισε μιλώντας για την κατάσταση του παιδιού . «Η κατηγορούμενη ή την είχε αντιληφθεί, γιατί είδε και ένα τίναγμα όπως στη Μαλένα και δεν την νοιάζει, ή δεν την αντιλήφθηκε» είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε: «Η κυρία κατηγορούμενη δεν ακούστηκε! Δεν την άκουσε κανείς! Οι γιατροί είπαν ότι έλειπε το ρινικό οξυγόνο από τη μύτη του παιδιού. Εκείνη είπε ότι μπορεί να μετακινήθηκε από το τράνταγμα. Πριν βγει από το δωμάτιο γυρίζει στο παιδί της να δει αν έχει το οξυγόνο; Όχι δε γυρίζει. Πηγαίνει στο γραφείο των γιατρών και το παιδί είναι μόνο του. Δεν είχε τη μαμά του να το αγκαλιάσει, να το κουνήσει, κάτι! Μας είπε ιατρικές πράξεις δεν κάνω, αλλά δεν ούρλιαξε, δεν έκανε τίποτα!».

Η εισαγγελέας, στη συνέχεια, διάβασε μηνύματα που είχε ανταλλάξει το ζευγάρι εστιάζοντας σε αυτό του Μάνου Δασκαλάκη που έλεγε «κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια;». «Τι εννοεί ο κύριος Δασκαλάκης; Εγώ όταν το διάβασα ανατρίχιασα! Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό το μήνυμα! Γιατί δεν τον πήρε να τον βρίσει;», είπε.