Δε01182021

ΑνανέωσηΔε, 18 Ιαν 2021 10am

Ο σύγχρονος ξενώνας νεότητας της Καρόλου, έδειξε το "πρόσωπό" του

Ο σύγχρονος ξενώνας νεότητας στην παλιά σταφιδαποθήκη επί της Καρόλου στην Πάτρα βρίσκεται στην τελική του ευθεία. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκε η εξωτερική του όψη, δίνοντας μια άλλη αισθητική στην περιοχή και τραβώντας το βλέμμα των περαστικών.

Το πρόσωπο του κτιρίου από τη στιγμή που τα συνεργεία έβγαλαν τα ειδικά πανιά, είναι εντελώς διαφορετικό.

Ωστόσο, τα βασικά στοιχεία του κτιρίου δεν έχουν αλλοιωθεί. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι ένα ιστορικό κτίριο που ήταν εγκαταλειμμένο αξιοποιείται και παίρνει ζωή, μέσα από αυτή την επενδυτική κίνηση που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο ο Πατρινός επιχειρηματίας,  Δημήτρης Ανδριόπουλος της Dimand.

Οι εργασίες ασφαλώς δεν έχουν ολοκληρωθεί και ο σύγχρονος ξενώνας νεότητας δεν είναι ακόμα έτοιμος. Θα έχει περίπου 50 επιπλωμένα διαμερίσματα, πολυτελείας, κατηγορίας τριών αστέρων.

Το πλάνο που έχει καταγράψει η εταιρεία για τον προϋπολογισμό του έργου φτάνει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα διαμερίσματα δεν θα απευθύνονται βέβαια μόνο σε φοιτητές, αλλά και σε τουρίστες που θα έρχονται στην πόλη.

Οι ξενώνες νεότητας είναι η ανερχόμενη τάση του real estate και του ξενοδοχειακού κλάδου, έχοντας μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό. 

Όπως είχε γράψει το patrasevents.gr οι εργασίες είχαν ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019, ενώ χρειάστηκαν τουλάχιστον δύο χρόνια για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να χαρακτηριστεί το κτίριο διατηρητέο ως προς την εξωτερική του όψη.

Το κτίριο θα αποτελέσει πλέον ένα "κόσμημα" για την Καρόλου και θα αναβαθμίσει όλη την συγκεκριμένη γειτονιά της Πάτρας που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και ταυτόχρονα γειτνιάζει με πολλές φοιτητό - συνοικίες της περιοχής.